Posts

Showing posts from March, 2013

mencipta kenangan

akan ku cipta sejuta kenangan manis d umt nie
walaupon kadang2 rse pahit sekali amun ad jua manis diselitkn dalm kehidupn mencintai dan dcintai..... dua perkre yg membuat insan seperti aku mencipta kenangan aku terima seadanya selagi aku masih d umt aku akn mencipta  sebuah kenangn yg mnis sem 1 cinta org len sem 2 len tapi aku bkn maen2 aku ikhlas  harap si die xmanekn aku jgk la org ckp jgn terlalu mncintai seseorg takot nnti ptah hati.kecewa kite yg merana :)

business accounting

jgn jdikan perkataan "susah" sbg alasan 
tiada yg susah dalm hdup nie
n tiada yg senang untuk dcapai
yg paling penting usaha....usaha dan usaha
"adjustment" memang sangat mncabar
tp demi result test yg oke 
aku akn cuba berusaha untuk daptk yg terbaekk
sem 2 dekan....
insha allah dapat lah
tambah2 lagi ad si die yg selalu sokong aku
thanks ea... :)
kadang2 mencintai memberi semngat kpd seseorg
tapi jgn kite terleka dalm percintaan
semua perkre harus bersndarkn niat yg baik
dcintai dan mencintai perkre yg berbeza
bak kata pepatah
"dcintai lbh baik dari mencinta"
tapi aku xtw adakah si die turut cintakn aku r x
maybe x...
xkisah la semua tue
n aku xpernah rse kesunyian
aku xkisah ape yg berlaku 
yg aku thu i love u
thats all.... :p
YA ALLAH smoga aku dapt buay yg terbaekk
untk test akaun pg nie
aku harap si die pon  dapt buat yg terbaekk
chaiyokkkk... ^_^

malunye

heheheh
hahhhahhaha
lega tapi senget jer rse
rse bongok jer nie
ape2 pon aku cakp dh
yg pling pentg life must go on
hehhehe
mati aku
mati mati mati
hahahahhahaaaa
cma drama tv3
ahhahaa
tapi kisah ni xhbs lagi
kite tnggu dlu ape yg akn berlaku ea
jgn stress senyum jerkk
mama ckp senyum dapt buat kite relax


teman cinta kasih

teman
cinta
kasih
"mandi xbasah"
tdow xlena"
makan xkenyang"
nie smua cinta punye psal
blh gne ke ayt nie
kadang2 cinta xperlu dluahkn dgn kata2
cukup skdar dgn menunjukkn kasih sayg
cinta xluah pon xpe
asal di ad dsamping kite
tue pon dh cukup
rse sangt bahagia
lbh2 lagi die sedia mendengar msalh kite
n jadi teman terbaik dalm hdup kite
so aku rse lbh baik diam dari aku say i love u
aku lbh suke cm nie
rse selamt n dsayangi
walaupon aku xtw perasaa sbnar die trhdap aku
at least aku rse hepy sngt

rindu

ku rsekan satu perasaan yg xdapt aku ungkapkan dengan kata2"sedih" "rindu"  bile blh jumpe lagi ekk rndu sngt kat die knp aku rse bahagia walau si die xtw ape perasaanku terhdapnya aku xkisah die xtrma aku aku juga xkisah die nk ckp ape tntg aku yg aku thu aku sayg die aku cintakn die tp aku keliru adakah aku sayg die atas dasar persahbtan atau lbh dari seorg sahabat kerna sebuah janji aku hlang dri aku dari mencintai n dicintai kerna sebuah janji aku terhalang dari bercinta dan couple aku takot untuk luahkn perkre sbnar terhdapnya aku takot untuk trme kyataan bhawa die xsuke aku aku takot sngt2 aku takot hal yg sme akn berlaku lagi aku perlukan die untuk temani hdupku hurmm tapi aku lbh hargai sebuah persahabatan tue yg lbh baik dari percintaan ape yg ptot aku buat ea terus trang n bersedia terima kenyataan yg kecewa  atau mendiamkan dri n menahan dri dari terus mencintai drinya.... mne lbh elok ekk.. hurmm :(

nk habiskan ke nk sambung

kpd pembaca blog Asrien Nur nie...msti trtnye2 sape yg aku mksdkan "him" tue ape perasaan korang ekk berdebar takot agak2 sape ea lawak btol la xkan bnde ni akn berlaku lagi untuk sem nie sem lpas dh kecewa xkn sem ni kecewa lg kowt xmau la aku bgtaw die hal sbnar biar jer mcm nie kan best tetap kawan aku rse kawan lbh baik dari sebuah hbgan tue tapi cinta perlu dlafazkn  kalau xlafaz sakit hati menhan nie tapi malu ar jatuh ke maruah kalau bgtahu die perkre sbnar atau tnggu jer die bgtahu dlu eshh xkan la die sndri xtw soal hati dan perasaan aku xkn la aku terhegeh2 plak mcm nie la senang cter dari aku bgtahu die yg aku suke die lbh baik aku bgtau yg aku suke kpd pembca blog aku nie thats the end of the story..tq  drama bersiri xhbs lagi nie kite rilex dlu boh ad mse kita smbg lg.....haha :p

cemburu ke???

org cakap cemburu tue tnde sayang
ohh xmungkin
jgn kerna sbub tu kau dh mula sayang kat die
xmungkin lahh
n yg paling penting die bukn untuk driku
aku xnk bende ni berlaku
aku takot kehilangan sebuah persahabatn tue
huhuuu :( pening

tolong luahkan

YA ALLAH 
btulke ape yg aku rse sekrg nie
bile dsamping drinya aku berdebar
nk tercabut jantung nie
ape yg sbnarnye yg berlaku
cintakah aku kepda drinya
aku takot untk mengakuinya
takut terluka lagi seperti sem lpas
tapi knp kehadirannya buat aku rse xselesa
sungguh aku xselesa
n aku perhatikn drinya pon mcm xselesa ngn aku
adakh die jge ad perasaan yg sme terhdap aku
atau aku hnye bertepuk sblah tgn
hurmm xnk la cm tue
aku ngn die kawan
kawan jer oke
xkan lah lbh dari seorang kawan
tapi perasaan ini xdapt nk halang 
sungguh perasaan tu xdapt aku gambarkn dgn kata2
aku rse tenang bile tgk die
rse ingin melindungi drinya
ingin memberi kebahagiaan kpda drinya
cinta kah itu
adakah mainan perasaan semata mata
aku harus menacari bukti
adakah die seperti yg aku fkirkan
jika die pnye perasaan yg sme terhdap driku
aku akn jge drinya seperti aku jge driku
memang merah muka aku bile dekat dgnnya
aku xnk die tw aku sbnarnye.....
ehem ehem ehem...
sbub aku takut jd mcm sem lpas
sakit aty bile cinta xterbalas
xnk bnde yg sme berl…

cerita xpernah habis

aku xselalu kesepianxjgk keseorangan xakan selamanya  dimana dia..siapa atau insan yg berada dhapnku sekrg aku harap ler...aminn hehhee mengedik plak btw perlu ke ad perasaan pelik tue xmungkin xmungkin mintak jauh wahai hati tapi bnde ni xblh dipksa atau aku yg terpkse hahhahaa... ape ke senget perasaan yg aku hadapi nie real or fake cinta ini buat aku berdebar jer langsung xblh cakp tapi aku mendiamkn dri jer malu wey.. aku hnye mmpu berkongsi cerita hurmmm sungguh rumit perit aku dh jnji xakn hadir cinta ni lagi tp knp dsaat aku xinginkn cinta ia hadir memberi aku seribu kegembiraan hepyy la skit sbub aku always sedih walau kowg tgk aku hepy hurmm biase lah tapi knp die cm tue...segan or malu laki pndai malu jgk eaaa mendiamkn dri lbh baik dr aku bgtaw perkre sbnar mybe mcm nie lbh baik dr fakta yg jiwang tue nati laen plak yg jadi better aku tgk dlu perkmbgan seterusnya hehhehe asrien nur jgn nk gatal sngt leh x?? tapi aku gatal ke cm tue aku pnye perasaan la semua org ad hak semua org ad perasaan tersndri tapi serius…

"him"

HIM....
btol ke hadirnye sebuah cinta
btol ke ape yg aku rse sekarang nie
mimpi atau fantasi
hadir tnpe aku sedari
tapi aku dah jnji untuk buang rse cinta dan sayang tu jauh2 dari hidupku
aku xmau hati ini disakiti lagi
kalau btol ia hadir
tolong jge hati ini
tolong bahagiakn aku
tolong letakkn hati ini ditempat tin ggi
sayang cinta 
knp perlu ad semua nie
knp perlu ad "him"
knp hadir sekarg
 n knp xsem lpas jer
adakah aku bertepuk sebelah tgn???
"him" tologlah jaab pertnyaan aku
tapi kau sendri xtw perasaan ni
n aku sebdri xtw ape yg ad dalm hatimu
what should i do
cinta monyet???
bnde ni dh lme hilang dari hdupku
knp kembali hadir dalm hdupku
cinta..perlu kah aku mngukap rasa itu
pelukah aku bgtahu hal yg sebnar
atau aku ptot mendiamkan dri aje
keliru keliru keliru
dont judge the book by its cover....
statemnt ni aku perlu gne sekrg
xsemstinya org yg slalu ngn "him" adalh couple "him"
n xsemestinya org yg couple tue selalu bersme..
hurmmmm jiwang plok sem ni

petanda die jodoh kite :)

Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Allah yang maha Esa. Tetapi bagaimana kita mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita? Allah SWT mengurniakan manusia telinga untuk mendengar, mata untuk melihat dan akal untuk berfikir. Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan. Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi , spiritual dan fizikal antara keduanya. Apabila bersama, masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain. Lalu gerak hati mengatakan, dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama. Benarkah ia seperti yang diperkatakan?
Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita :

1. Bersahaja Kekasih kita itu bersikap bersahaja dan tidak berlakon. Cuba perhatikan cara dia berpakaian, cara percakapan, cara ketawa serta cara makan dan minum. Adakah ia spontan dan tidak dikawal ataupun kelihatan pelik. Kalau ia nampak kurang selesa dengan g…

sesuatu

ape  yg aku alami sekrg buat aku buntu
what should i do
mungkinkah akan berlaku lagi
atau ini hnye mainan perasaan
btol ke ape yg aku rse atau....
die hnye kawanku
r mybe kawan untuk selmenye
sejak bile bnde nie ad
aku sndri pon xfhm
bile knp...kat mne
cepat sngt ...
tapi adakh die turut merasakn bnde yg sme
atau aku hnye bermimpi dsiang hari
xkan la
tapi knp aku sering fkirkn die
n knp die sering muncul untukku
knp ad die
knp ad die dsaat aku xingin lagi sesuatu yg baru
penglmn mengajar aku erti kash syg r cinta
adakh penglmn htam akn berlaku
atau penglmn mnis yg berterusn
tapi bnde ni xjelas
what should i do
perlu ke aku lfazkn
perlu ke aku tnjukkn rse itu
perlu ke aku bgthu die
hidup ni satu mainan
mainan dalm layar opera
n kita adlh pelkonnye
hurmm bnde ni buat aku sunggh xselesa

petua awet muda dari Asrien Nur

1. Urutkan wajah anda dengan air dari bawah dagu hingga ke atas dahi diiringi selawat ke atas Nabi Muhammad s.a.w. 3 kali.

2. Gunakan jari telunjuk kedua-dua belah tangan dan letakkan di bawah dagu. Pusingkan jari anda ke pipi,pipi ke hidung dan seterusnya ke bahagian dahi.

3. Lakukan setiap pagi disusuli dengan meminum air suam sebelum mengambil sarapan pagi. Perlu diingat, jangan sekali mengurut wajah anda dari atas ke bawah kerana ia akan mempercepatkan proses kedutan.

4. Sejurus bangun pagi baca doa, amalkan petua ini sebelum mandi dan gosok gigi. Masukkan air dalam mulut selama 10 saat dan selawat 3 kali dalam hati. Kemudian, baru diteguk.
5. Air liur pada awal pagi mengandungi enzim yang boleh menjadi penawar, kemudian barulah menggosok gigi.

6. Baca ayat 35 hingga 38 surah Al-Waqiah setiap kali mandi untuk curahan pertama, mulakan dari kepala.

7. Setelah solat subuh, bacalah surah Yusuf kemudian minum 3 teguk air suam. Mudah-mudahan wajah kelihatan berseri dan awet muda.

8. Setelah it…

Kisah Pengantin Mati Ketika Sujud Dalam Solat

 Ini merupakan sebuah kisah bagaimana seorang mujahadah yang meninggal dunia pada hari perkahwinannya dalam keadaan sujud dalam solat! Subhanallah! Kisah Best ingin mengingatkan para pembaca agar sentiasa mendahulukan Allah dalam apa kerja yang sedang dilakukan. Semoga kita sentiasa berada dalam limpah rahmat Allah SWT. InsyaAllah. Mari kita susuri kisah yang hebat ini. Selepas melaksanakan Solat Maghrib, dia mulakan make-up pada wajahnya, memakai pakaian pengantin putih yang cantik, mempersiapkan dirinya untuk majlis perkahwinannya sendiri, kemudian dia terdengar azan ‘Isyak dan menyedari bahawa wuduknya telah terbatal. Lalu dia berkata kepada ibunya: “Mak, saya perlu ambil wuduk dulu dan solat ‘Isyak “ Ibunya terkejut: “Apa kamu gila?!! Tetamu sedang menunggu, untuk melihat kamu! Bagaimana dengan make-up? ! Nanti habis dirosakkan oleh air.” Tambah ibunya lagi: “Sebagai ibu, mak tak izinkan kamu solat sekarang! Wallahi… jika kamu ambil wuduk sekarang, mak akan tetap memarahi kamu.” Anak …

khas untuk bakal guru

Q : Could you please introduce yourself
A : First of all, before I introduce myself I would like to thank the UM especially to both of you (prof) for giving me this great opportunity to be interviewed, that is evaluate and to asses whether I'm qualified or not to be a UM student to study a moral student at UUM. (prof), my name is Nur asriniey bt Asaruddin. I'm 20years old. I come from Kelantan. I'm the sole daughter. My late father passed away about 10 years ago and my loving mother is widow. (prof), my ambition to be a very senior education department officer one day. Before that may i be a student UUM first.

Q : Kenapa awk memilih kerjaya sebagai seorang guru?
A ; Prof, menjadi idaman dan cita2 saya semenjak dibangku seklah lagi untuk memegang jawatan tetap berpencen sebagai seorang kakitangan kerajaan persekutuan khususnya dalam bidang pendidikan. Al Hamdulillah dengan kelulusan STPM dan ujian medsi yang saya perolehi, hari ini peluang saya sudah berada didepan mata han…

amalan bakal guru

kat rumah tue rajin2 la ea solat..nie ad beberapa amalan yg patot diamalkan oleh bakal guru... sebelum pergi temuduga tue amalkan slat hajat dua rakaat
rakaat pertama baca surah AL Fatihah 1xayat qursi 3xsurah al kafirun 7x     rakaat kedua surah al-fatihah 1xAamanar Rasul 1xsurah Al Ikhlas 5x   pastue bace lah  istighfartasbihlau hau la walala ila ha ila anta   then pohon la hajat kite tue  so sekarang anda semua leh la amalkan ea....saya share ape yg saya thu jer...