Posts

Showing posts from November, 2013

:'( air mata

sungguh aku sayg dia
seandainya kami xde jdh
seandainya kami tak ditakdirkn untuk bersme
akanku kotakn janjiku dlu
dgn menerima insan pilihan ma
perlukah berkorban demi cinta
bahagiakah aku dtgalkn
oleh org yg aku sayg
oleh insan yg aku cinta
aku teringt satu nasihat
"jika kita bahagia tgk insan yg kita sayg tu bahagia
itu adalah cinta sejati"
benarkah begitu
hatiku lembut
mudah menerima cinta lelaki
mungkin lepas ni xkan berlaku lagi
sejarah silam
ditinggalkn dan dipungut
seorg wanita yg kesepian
YA ALLAH kau kuatknlh aku
dalam menempuhi segala cubaan ini
aku hnye ad mu Ya ALLAH
dan seorg ibu yg sangt saygkn aku

ditinggalkan

aku kne relax
xboleh tension
naty naik jerawat
bnde ni aku dah jangka dari awal lagi
its oke sayg
aku mngerti
aku akn ikut arahan ma lepas nim
itu yg terbaik
selmat tinggal

life is simple

xmau sedih2 lagi die berjanji dan mungkin die jua akn ingkari adakah berhrge sebuah jnji itu hanya ungkapan sebuah janji adakah dulu ikhlas atau sebaliknya dulu kau kata aku hadir dalam solatmu aku hadir dalam mimpimu sekarang kau kata ex kau hadr dalam mimpimu adakah aku yg bersalah kerna hadir dalam hidupmu atau aku yg terlalu awal mngungkap kata cinta itu aku rse aku yg terhegeh2 dalam soal ini oke ini yg terakhir terakhir aku menangis kerna seorg lelaki yg hadir seakan2 membunuh jiwaku cinta n syg yg kau ucap mcam tiada lg dihatimu adakah saLAhku adakah semua ni salahku setelah aku berkorban segalanya aku mnjga semuanya aku sanggup buat ape je untukmu adakah aku yg salah mencintaimu insan yg baik adakah aku kurang bg kasih sayg adakah aku ada buat salah serius ini yg terakhir aku menangis aku serahkan padamu sayg buat keputusan ini aku dah biase dtgalkn dan dilayan seumpama ini dan aku digelar PLAYGIRL adakah ini salah aku adakah hubungan ini hnye untuk satu sem serius aku sayg ka…

pantun untuk EX

kau datang buat ku gembira
kau pergi, buat ku derita
kau kembali, kau nak apa?
PERGIIIII!!! sebelum kau keluar berita......









memangis a.k.a jerik

perlu ke aku menangis untuk seorg lelaki
knp air mata ini mengalir
knp ad rndu dhtimu untuk sdie
knp kau memilih sidie
knp aku dpinggirkan
knp selalu aku
aku pembawa sialkah
serius rse down gler nim
esok test tapi aku xdpt nk fkus
salah aku kah
salah aku kah selme ni semua hbgan gagal
adaakh aku perlu teruskn mngumpul
knp air mata ini mengalir
lec ckp menangis lh kamu
sbb menangis ni baik
tp kalau tiap sem aku nanges
xke bdoh nmenye
hinakah aku
knp aku rse dpermainkn
CINTA
persetankan je lahh
ape bnde aku xtahu
ape aku xpernh bercinta
bknnye xpernh tapi selalu
ble dh selalu xtahu pulak ape itu cinta
aku ni dlmun cinta
atau hnye berdendam dgn mse silamku
btol ke aku cinta die
hurmm mcm bongok je rse :'(

dia..... :'(

knp akhir2 ni aku sering terfikirkan si dia
insan yg berjaya buat aku nanges
yg berjaya tggalkan aku
yess aku memang playgirl berjaya
tapi semua salhkn die ats ape yg berlaku
knp hati ini masih mngatakn ya
knp hati ni masih ad dia
adaakh sbb aku rswe bersalah
atau ini dinamakn cinta
inilah hukum karma yg aku dapat
merana dgn salahku sndri
air mata yg mengalir setia mnjadi peneman
dikala aku sedih
bnyak persoalan yg belum terjawab
bahagiakh dia dgn insan baru
adakah die layan perempuan tu dgn baik
ahh knp aku sibuk nk tahu sal dia
knp aku terfkirkn die
knp die selalu hadir dalam ingatanku
disaat aku akn mnjadi milik org
wajah poyo dia datg
aneh perasaan nie
knp dia
knp mesti ad wajahnya
berdosakah aku
adakah aku akn mengulangi kesilapan yg sme
seperti dulu
adakah cinta perlu diusahakan
atau berkorban demi cinta
atau menerima insan lain yg lebih cintakn aku
perlukah aku fkirkn drinya
yesss aku xnak die hadir dalm hdupku
aku xnk die sedih sbb aku'
aku hnye pembawa malang
:'( hurm…

coretan cinta buat si dia :)

cintan tidak boleh dipaksa
dan cinta bukan dtg dengan sekelip mata
cinta bagaikn bintang dilangit sana
terlalu banyak yg bercahaya indah
tapi cuma satu yg akan jadi igaun pemujanya
peraturan cinta mengatakan
yg kita boleh mencintai sesiapa sahaja
kenapa? kerana cinta itu adalah hak kita
tak ada org yg bleh membunuh cinta yg tumbuh
walaupon oleh org yg kita cintai itu
itulah peraturan pertama bercinta
cinta hanya satu perasaan
jika diupam rasa
sarat emosi
maka bersemi
mekar dan rendanglah ia
tetapi jika diabaikan, dibiarkan
pasti akan layu dan kekeringan
cinta tidak lebih hanya satu perasaan
jika salah kendali
bisa jadi penyakit
Tuhan tahu rasa hati kita
Tuhan dengar keluhan kita
kalau kita xlupa Dia
Dia xlupa kita
ditangan Dia ad 'kunci'
dan, kita ada pilihan sama ada
mahu dapatkan kunci itu atau tidak
kadang2 kita terlepas pandang
bhawa ALLAH mengatur segalanya
mungkin Dia mahu kita bertemu org lain
yg lebih baik untk kita
dan memberikan org yg lebih baik kpd org yg kita cint…

wanita

sebutir permata diperlubukan
memancar sinaran di kegelapan
biarpun tersimpan dalam lumpur
serimu takkan luntur
biar apa yg menanti
kutetap teguh berdiri
dalam satu perjuangan
yg tak berkesudahan.....

Program Mobiliti UUM & UMT @KEDAH_LANGKAWI

Image
mse ni otw pegy kedah uum...bdk2 tourism ni bkn men suke lagi bile blh jalan2...

tgk bdk sbelh aku nim...artis umt tu...nurul fitriah ank menteri tganu...hehhehee

nie plak top player uum...tgk lah body die nim..cntik bukan..xlwan aku ni yg gmok..heee :p

nie aku men glof...cam pelik jerkk..hahahaa..xkisah lah yg pentg ad pengalaman baru.... :D

barisan pemain glof tersohor yg didatangi khas dari umt ke uum..heheeee

lepas kitorg men glof kat kelab glof uum....kitorg bergerak ke taman rusa milik uum...xdinafikn lagi bahwe uum sememangnya sebuah ipta yg besar...ckup dgn fasiliti...kami mnghbiskn mase dgn bermain2 dgn rusa peliharaan uum nie....best :)

haaa ni cek nk knalkn kwn2 cek ni....ehemm....cakp utara lak...baru balik uum kan..ckp kedah lahh..heeee nie nurul fitriah a.k.a fit artis umt dan kat tgah tue kak suziana bakar...

then kami pusing2 uum naik beskal...beskal couple...heeeee malam tu trus xblh tdow sbb sakit kaki...

hari kedua.... hari ke2 bermula dengan melawat homestay jeruj…

UNIVERSITY MALAYSIA TERENGGANU

Image
UMT pda waktu malam..... :D

tbe2 teringat si die yg poyo

aku tahu aku xblh jadi ape yg kamu nak
aku tahu aku xlyak untuk kamu dah knp tbe2 rndu die nim.. bhye la perasaan nie..yg pentg sekrg aku ad seseorg yg blh buat aku bahagia..inshaallah huhuuu....luekn die yg sellau buat kamu sedih wakeup..sedarlh bhwe ad lg org yg blh buat kamu hepy btol x....aku tahu kamu suke sngt bace blog org kan.. dlu kamu dapt tahu masalh org pon melalui blog.. thats why lah aku luah perasaan kat sni.. :D