Posts

Showing posts from March, 2015

aku dan dia

mungkinkah diri ini hanya mainan cintamu mungkinkah dirimu hanya mnjadikn aku  boneka sahaja sungguh aku keliru dalam mncari sebuah cinta kau kembali dsaat aku mula melupakan namun jauh dsudut hati ini aku masih menyayangimu
sayang....kasih dan rndu ungkapan ini dh biasa bagimu terungkap saat sebulan kau tinggalkanku mungkin sebulan lagi kau akn begini pergi tanpa berita datang tanpa dijangka
sungguh aku keliru dengan perasaan ini menerima insan yg pernh ku cintai atau kehadiran insan baru yg mungkin memberi  sejuta kebahagiaan kepadaku

the ending of love story "nur kaseh"

kisah ni berlaku masa aku sem 2
universiti malaysia terengganu mnjd saksi
masa tue aku baru jer single
biaselh aku ni single tak lama
sebelum tue aku couple ngn classmate
tapi xde jodoh
dan mungkin slahku jugak

suatu hari aku ad upload gmbr
tukar pic profile la kt fb
sbab dh lme xtkar gmbr
mase tuh aku masih gune fb asrien_nur
then ad lah sorg mamat sngal ni
die slalu komen kat aku punye gmbr

aku pon layan jer lahh
dari satu komen ke komen yg lain
die like gmbr aku
like status aku
tergerak hatiku untk usha fb die jap

oke die pelajar umt
ijazah srjana muda pengurusan maritim
mase tuh die tahun 2 dan aku bru tahun 1
kami chatting dan main2 komen kat gmbr

aku tgk die oke jer
tutur kata yg baik
good looking
handsome tuh boleh lahh
dan satu buat aku tertarik dgn die
die ahli silat
wow thats so amazing

kat situ kami mula berkenalan
dari hati ke hati
dan tbe2 kami buat keputusan untuk couple
dan keputusan kami buat semua org terkejut
asrien nur dah dpt peganti baru
cinta baru

tapi ad someone…

sahabat dan cinta

orang cakap bila dh cinta ni kita jd buta buta hati smpai tak tahu mnilai  yg mne baik dan buruk benar apa orang2 cakp bila dh cinta sahabat dtinggalkan dulu kita bersama sebgai seorg sahabat apabila cinta diagungkan hlang nilai seorng sahabat
pernah tak seorang sahabat itu berfikir adakah cinta itu boleh bahagia tanpa hadirnya seorang sahabat jangan kerana cinta kita kehilangan seorang sahabat
kerna sahabat ada kala suka dan duka nanti bila kau dah purus dgn cinta kau tuh jangan cari balik sahabat yg pernah kau tnggal semua dh terlambat sahabat
septotnya seorng sahabat itu saling memerlukan dia ada dan kau pon ada saling sayang bukan hanya mencari sahabat dikala kau kesedihan apabila ditinggal sang cinta hargai sahabat sebelum kau hilang sahabat..

karok dan shopping boleh hilangkn stress

korang tahu tak
hari ni dsbbkan aku bosan + stress dgn hdup aku ni
aku habiskan duit dgn karok n shoping
gler kan
nak buat mcm mne dh itu hobi aku
bila karok aku lepaskn semuanya
bila shoping aku rse puas aty dapt miliki ape yg aku nak
yess memg mmbazirbut at least bnde yg shoping tu berbaloi
jgn beli bnde yg xseptotnya

tapi jgn pernah lupekan pencipta kau
walaupon xde bahu tempat untuk bersandar
tapi masih ada lantai tempat kau sujud
percaya pada ALLAH
yg mmberikanmu rezeki
tapi jgn lupe untk bersedekah
aku selalu teringt nshat tuan raja
selalu bersedekah
walaupon ad seringgit rajin lah bersedekah

alhamdulillah Hati tenang dan rse damai
walaupon ad msalah
ini tidak mnghalang dari terus senyum
yeaa senyum itu perlu
mula2 mybe senyum terpksa
dari yg terpaksa tulah ko akn ikhlas
baik terus senyum dgn ikhlas kan
dari kau terus berpura-pura

...................................
bersyukur dengan ape yg ada
jangan pernah lupa dgn rzekinya
alhamdulillah....

selamat tahun baru asrien_nur

assalamualaikum guys
korang tahu tak sem ni sem last aku kat umt ni
inshaallah
doakan aku ekk...actually sem ni sngt mncabar la
minggu pertama aku dsni dah jejak PKU
kne virus katanya doktor
siap kne amek darah lagi
pertama kali seumur hdup aku dmm teruk mcm ni

msuk minggu kedua
aku busy dgn gugur tambah kursus tuh
jdual bertindih plok dh
biase lahh ni salah aku
xdpt nk daptkn result yg oke dlu
sekrg terpksa amek finance sem ni
nasib bdan lahh ko asrien_nur

msuk mingu ketiga lain plak cternye
aku dikejutkan dgn berita buruk dari die
aku skali lagi dbuang dari hdupnya
yess....aku kne cerai lagi skali
mungkin bukn jdohku dgn drinya
xpelahh die pon dh nk kawen
redha jer lahh

minggu keempat belum smpai
tp dh nmpak bestnye kehidupan d umt
dgn baucer buku yg blom dpt
oke td p karok
kononnya k release tnsion
ad satu lagi msalah ni
gosip aku dgn classmate
bg kek je pon dh kecoh
rilkes arr kitorg xde ape2
die dh memnag milik awak kakak

jam 2.10am 10hb 3
mata aku msih segar
xdapt nk lupa ape yg…