Posts

Showing posts from September, 2015

fahami diriku

hallo gaiss..dah seminggu phneku rosak dan seminggu jugak lah aku xgune whatsup, wechat dn sgala bagai tue.. huhuuu aku anti sosial.. sejuah mnakah aku dsayangi..sepanjang aku of semua bendalah ni, aku tahu sape yg sayangkn aku n sebaliknya.. sape yg mencariku...sape yg hilang terus dr pandanganku.. dari sudut ini, aku bisa tahu siapa racun n madu.... yeszz banyak yg aku belajar dalam hdup nie. mcam2 bnde dah aku alami. kehilangan dan dsayangi. mcam ada sesuatu yg Allah nk aku belajar. belajar dan berusaha mndapatknnya. aku perlu bersabar dan terus bersbar dgn stipa dugaan yg datang. aku tahu ini semua cubaan hidupku. dsaat aku hilang kpercayaan dari ibuku sndri. xpe aku anggap ini lumrah khidupan. alahhh mcm dlm drama tv3 tue, bnde ni normal dsayangi dan dbnci oleh orang yg btol2 kita harapkan.   aku akan terus bertenang dgn ape yg bakal berlaku kelak. nak cter pnjg2 pon xgne..nika masalahku.. aku hnye mmpu berserah pada ALLAH dan meluahkan segalanya padanya. ingatlah teman, dsaat ka…

the real me

secara tidak rasminya NUR ASRINIEY ASARUDDIN as a PUBLIC RELATION
wish me luck gaiss....teman takot sebnarnye pikul tanggungjwab besar ni
this is my first time job. so that kne buat yg habis baik lahh kat boss aku tuh...
btw me road to convo...inshaALLAH on 24th oct 2015... prof azwadi yg bnyk tlong aku..
memang aku kan bg bunga mawar special kat die...inshaALLAH ....kerana finance FIN3000
kerana subjek tuh buat aku tersedar semua adlah ketentuann ALLAH... thats why kite kne bersyukur
dengan apa yg ada,,apa yg tiada kite terus berdoa n berdoa supaya dpermudhkn sgala urusan hidup dunia akhirat kita.. jangan bersikap bodoh sombong,,tak tahu mintk tnjuk ajar gaiss...jangn kerana malu, kau berdiam dri...okayy gudnyte uollsss ..pesanku...hepy hepy slalu mehhh!!!

cabaran

aku sukakan cabaran
dari cabaran aku boleh tahu kemampuanku
dari situ aku boleh perbaiki
apa yg kurang dan perbaharui yg lebih
inshaALLAH aku bleh lakukan
cabaran baru bermula
untuk melakukan kerja
yang tak pernah aku lakukan sebelum ni
YA ALLAH permudahkan urusanku

kerja kerja

assalamualaikum gang mesti bosan kan asyik dengan kisah cintaku jer...yerlahh sejak tiga tahun aku tulis blog ni semua pasal cinta boring yg amat bukan setakat korang aku lagi lah borang beb. So jom kita cter pasal benda lain plak, hurmm.. actually aku xtw nk cter ape selain kisah cinta sebab aku sekarang tgh tulis novel mengenai jalan hidup aku sendiri. agak2 boleh buat drama tak...alah poyo jer kau asrinur, laku ke masalhnye??? sekarang aku tanam anggur kat umah. Sedang berjinak-jinak dengan busness event. Nak tahu sape...aku join ngn nicky black..(rujuk post yg sebelum ni psal nicky black n sape die tu dlm hdup aku). btw kisah aku dan die dh lme berakhir, aku sekrg fokus pada cari kerja. 
Aku nk kerja nk shopping. pasal kish cinta yg ntah ape2 tuh lantak lah. Tak mati pon kalu xde cinta ni. Aku tak kawen pon xpe lah kot asalkn aku boleh berdikari cari duit sndri.kan kan. Setuju dop... aku sebnrnye dah bosan lah asyik bercinta jer n cinta bgai nk rak lastnye xkawen jugk. rugi masa r…

aku pasrah

aku pasrah
aku redha dengan apa yg berlaku
aku tahu semua ni ada hikmahnya
ditinggalkan
dan digantikan dengan yg lain
namun....
die telah merampas semuanya
sungguh kejam
apa yg akan berlaku kelak
sungguh berat dugaan ini
sanggupkah aku hadapinya
meniti hari-hari mendatang
mungkinkah kebahagiaan
masih wujud dalam hidupku
setelah sekian lama tersimpan
aku pasrah YA ALLAH
jika ini takdirku
jika ini hukum karma
aku pasrah

nicky black

dari tiga bulan
kini tinggal tiga hari
sebelum aku melangkah kluar dr sini
pahit dan manis aku dsini
tentang kita
tentang kerja

nicky,
jangan pernah lupakan kenangan kita
yang pernah terbit bunga-bunga cinta

nicky,
kau pernah berjanji
dan kau jua telah ingkari

nicky,
aku tahu hubungan yg pernh hadir ini
adalah suatu yg mustahil bg kita
hubungan ini salah

nicky,
ketahuilah yg aku pernah sayang
aku pernah cinta
tapi sayang dan cinta itu
sekadar hadir
mengisi kesepian hati ini

nicky,
sayangilah dia isterimu
aku terpaksa undur diri demi dia
aku tak ptot hadir mengisi hatimu

nicky,
perkenalan kita selama tiga bulan
hanya sebuah persinggahan
kita lupa yg kita sudah ada yg terbaik

nicky,
nasihatku...
sayangi dan hargai dia
yg tak pernah tinggalkn mu
susah dan senangmu

nicky,
aku akan cari kebahagiaanku
lupakan segala apa yg berlaku
lupakan aku buat selamanya

nicky,
satu pintaku
kita tetap kawan
tetap boss dan pekerja bawahanmu
dan aku akan mendoakn kebahagiaanmu

nicky,
hubungan kita hanya pe…

calon ke 15

yg ni bajet sikit loaded glerr keta sporty n me myvi jer uolsss he said "hdup i kosong i nk cari kebahagiaan" err boleh prcaya ke sorry to say lahh aku jnis sukar prcye cakap laki nie ni yg ke 15 so ptot lah kan aku xcaye bagi aku lahh kan kata2 laki ni umpama  mencurah air kedaun keladi ntah betul ntah tdak yg ni nme zack kerja medical gases seksanya couple ngn laki ni sebab die 24/7 busy ngn keja die hnye rehat untuk makan hdup hnye kerja n makan keutamaanya kerja n makan aku pon xtw lah jnis keja die tuh huhh tnsion time dating pon asyik ngn keja so how about me raden he said again "i nk u setia ngn i" hurmmm....kkkkkkk

calon ke 14

hye boss
kononnye mahu jd yg ke 14
dan yg terakhir
then u see what happened
sungguh kecewa
kononnye mau bahagia
tp takot
mengakui yg kau tak sanggup dan tak mmpu kan
u are coward
the best statement for u my dear
sorry to say lahh u memang
lelaki coward
dayusss
i xbnci u tp i rse annoying
kbaiiii

perempuan simpanan

andai kita tak bertemu andai kita tak bersama hubungan gila ini takkan berlaku andai aku tak datang sini andai kau bukan disini hubungan terlarang ini takkan terjadi dekat dsayang jauh dibuang mampukah kau sayang dan cinta mampukah aku bahagia bersama drimu mampukah kau bahagi kasih mampukah kita bersama selamanya begini dan terus begini lepaskan driku demi kebahagiaan bersama

awan hitam

"awan-awan menghitam
langit runtuhkan Bumi
saat aku tahu
kenyataan menyakitkan
mengapa semua menangis
padahal ku selalu tersenyum
usap air matamu
aku tak ingin ada kesedihan
burung sampaikan nada pilu
angin terbangkan rasa sedih
jemput bahagia diharinya
berikan dia hidup
Tuhan terserah padamu
aku ikut mahumu Tuhan
ku catat semua ceritaku
dalam harianku..... "