Posts

Showing posts from October, 2015

saya sudah konvo

tarikh 24 oktober 2015 merupakan detik bersejarah bagiku. Pagi sabtu yg indah aku naik stage terima ijazah. Perghhh satu perkara yg membanggakan ku, yelh ni first time kot terima ijazah, hheeheee. Ok bukn nk cter psal nie, yg aku nk cter mcm mne aku berjaya dapat ijazah ni. Macam2 bnde yg aku belajar sepanjg aku berada di UMT, kawan, jiran, pkwe2 aku tuh. Memang banyk sngt pengalaman buat aku sedar aku sudah dewasa untk fkir mne yg baik n buruk.

Aku hmpir give up sebab aku xboleh hndle emosi aku, tmbh plak dgn penyakitku, aku rse penat n nak berhnti belajar. Tapi bile sedar alik n minta petunjuk ALLAH aku sedar untuk berhnti belajar sngt tidak menguntungkn aku, betapa susah payahnya nye mama untuk tgok aku msuk uni, xkn aku nk berhnti belajr, aku sbr.... Aku berdoa kpd ALLAH supaya jalan ku dpermudahkn. last semester tuh aku ad subjek yg bg aku sngt tough lah, sujek FInance. very the susah bg aku, dan aku xmint kira2 ni, skali kne amek n subjek wajib. EH ape kaitn finance n pelanconga…

"16" husni

assalamualaikum gais
dah lme rsenye pdate blog nie.. mumy bz lah uolss.. bile dh keja ni bnyk sngt komitmen yg perlu ddahulukn. okay sekrg mumy nk cter psal kisah cinta mumy yg baru, mcm biase lah mumy ni xpernh tetap pd seorg, cepat jer ad apeganti,,,,korang jgn cakp mumy ni playgil tau. ni bukan playgirl tapi mumy mngsa keadaan tau... dah mse mumy couple ngn zack bukn main busy gler laki tue.. ape die ingt die je yg keja agaknye,. duit banyak keta mewah rumah besar pon kalo tak bahagia buat ape kan. memg zack kaya dgn harta bnda tapi yg bnde dunia tak selmenye hepy...aku tak pandang pon harta bde ni smua nie.. yg aku nak hati hepy hubungan okay tp ape yg berlaku antre aku dan zack sbaliknya.... die fkir aku nk sngt duit die...memang aku xtgok sume tuh..dan aku bukn materialistik...so kbai...

now mumy couple dgn husni mubarak, sdre jauh mumy.. die not bad lahh..tapi dalm mse kenal hati budi lagi.. semua ni mumy msukkn dalm novel yg mumy tulis tuh..boleh buat koleksi kan....actually h…

spy

salam gaiss..
sedar tak sedar kita dah masuk bulan Oktober. Aku masih mencari cinta yg suci ikhlas. pencarian aku hmpir berjaya... mencari Raden Amzar, walaupon aku tahu kat dunia ni xde yg sempurna tapi aku masih percaya wujudnya raden amzar itu...aku masih menyiasat siapa sebnarnya zack tuh. apa sbnarnye yg die nak? knp kawan die pggil die dato dan knp semua kaan die hormat pdnya. penyiasatanku masih berjalan. aku masih mencari jawapan ini.. aku takkn biarkn zack menipu aku mcm yg lain.. dan aku berharap die raden amzar aku...benar kata orang, kita perlu bersusah dahulu untk mndapatkn apa yg kita nak dalam hdup. Pasal zack tue, aku akn cari smpai dapat siapa die sbnrnye, knp misteri sngt makhluk nie. nk upah spy sekrg memang mahal lah, so aku jugak lah kne siasat sndri. penatt woii tapi xpelahh.... seblom aku terkna kan...heeee