Posts

Showing posts from 2017
kadang2 rasa give up nk teruskan hubungan ni, timbul rasa menyesal dalam diri, timbul rasa bersalah..terkadang rasa sayang sngt. perlu ke kita ketepikn prasaan org lain, prasaan org yg saygkn kita semata mata utk perthankn cinta ni....
aku cinta padamu
meski ku bukan yg pertama dihatimu
tapi cintaku terbaik untukmu
meski ku bukan bintang dilangit tapi cintamu yg terbaik

sayang

salahkahh aku mencintai dia, salahkah aku berkongsi kasih dan cinta seorang anak Adam. Aku hanya mahu disayangi dan dicintai seperti insan lain, hmm sayang, betul ke keputusan yg kita buat nie. Andai ini satu kesilapan, maka ini kesilapan yg terbesar pernah aku buat dalam hidup. Orang cakap tanpa restu keluarga perkahwinan takkn bahagia.  Sayang, andai didunia bukan milik kita, aku tetap berharap diakhirat masih ada ruang untuk kita bersama.  sayang, cinta dan kasih sepenuhnya aku dah bg. haihh... tak pernah lagi alami saat sukar begini. aku hanya mmpu berharap Allah permudahkan urusan ini. Sungguh aku cinta mu.

surat cinta untuk starla

https://www.youtube.com/watch?v=fsa0xr_nkKU
ku tuliskan kenangan tentang
caraku menemukan dirimu
tentang apa yang membuatku mudah
berikan hatiku padamu takkan habis sejuta lagu
untuk menceritakan cantikmu
kan teramat panjang puisi
tuk menyuratkan cinta ini telah habis sudah cinta ini
tak lagi tersisa untuk dunia
kan telah ku habiskan
sisa cintaku hanya untukmu aku pernah berpikir tentang
hidupku tanpa ada dirimu
dapatkah lebih indah dari
yang ku jalani sampai kini aku selalu bermimpi tentang
indah hari tua bersamamu
tetap cantik rambut panjangmu
meskipun nanti tak hitam lagi bila habis sudah waktu ini, tak lagi berpijak pada dunia
telah aku habiskan sisa hidupku hanya untukmu
dan telah habis sudah cinta ini, tak lagi tersisa untuk dunia
karena telah ku habiskan sisa cintaku hanya untukmu, untukmu, hidup dan matiku bila musim berganti sampai waktu terhenti
mulai dunia membenci, ku kan tetap di sini bila habis sudah waktu ini, tak lagi berpijak pada dunia
telah aku habiskan sisa hidupku hanya untukmu
dan te…

1 st July 2017

1st July.Time flies so fast..it almost 1 year I break the happiness.And today,I put on in everything will happen.Allah is our key's holder.He will open,and he will close too.Pray for goodness,learn to accept,learn to smile,learn to stop holding to somebody.Climb up the spirit of life.Get a better life.Stop thinking about someone who took ur whole life.If you did something wrong to somebody,ask forgiveness from them.Built a new life,take it as a journey.Find ur right way to be success.Forget the insulation towards you.CATCH YOU GOAL! and be a GOOD GIRL!In Shaa Allah,lead me to the light way Allah

kerana sebuah janji

aku masih bertahan kerana sebuah janji..Aku jua masih bertahan kerna aku cintakan dia namun aku tidak mampu melawan takdir. Seandainya dia tercipta buatku maka akumakan redha, aku jua redha sekiranya dia bukan jodohku... aku berserah padamu ya Allah...

MISION N VISION

STAY PRETTY, BE EDUCATED, DRESS WELL, GET MONEY

wanita

Image
SILAPNYA SEORANG WANITA ialah :-
Bila dia percaya, maka dia TERLALU PERCAYA! Bila dia menyayangi, maka dia MENYAYANGI SEPENUH HATI!
Bila dia memberi, maka dia akan BERIKAN SEGALA-GALANYA!
-Kerana itulah, apabila BERHADAPAN dengan SEORANG LELAKI, wanita perlu BERHATI-HATI, janji manis di bibir mungkin menjadi SEMBILU yang akan MENGIRIS HATI bertahun lamanya, impian dan harapan indah itu mungkin menjadi SELUMBAR yang MELUKAKAN. makanya, SELAGI BELUM PASTI jangan memberi sepenuh hati, selagi belum memiliki dan di miliki SECARA HALAL dan SAH. JANGAN MEMBERI segala-galanya, bila kita mudah memberi, maka kelak nanti kita akan SANGAT SUKAR MELEPAS PERGI.

hati erin

selamat pagi sri cemerlang.
mata panda la pgi ni. Mana taknya, aku tido jam3, jam 4.30am dah bangun untuk sahur ..Lepas sahur xtido da, lagi nk iron baju, nk mndi bersiap bgai. Mana sempatnya nk tido. Maslahnya cinta ni dari tahun ke tahun sama jerk. Aku bercinta pastu patah hati, stiap tahun laa. Semalam, nasib baik ler aku tak join event iftar forever tuh, huhuu naluri hati dari awal2 lagi kata "jangan erin" jangan pergi, yaa inilah rupanya knapa hati melarang aku untuk pergi. Kalau bukan sbb aku dh ad program, aku memang takkn pergi dan selpas ni ad event apa2 melibatkan forever, aku takkn join daa. Madu aku pergi kot, yg si laki tuh sepatah pon tak cakap psal ni, nasib ler aku tak ikot, cuba bayang kalau aku join. dengan bininya dudk sebelah lakinya, pastu aku?? melopong melihat kemesraan mereka..macam tuh ka??

Bayangkan laah kalau aku join, boleh jd drama tv3 nie, tpi aku jenis professional kot, setakat bini laki tuh senang aje aku handle. Macam tak biasa berhadapan dgn…

dah jumpa ke Raden Amzar??

Assalamualaikum sahabat, erin trime satu mesej dari followers "dah jumpa ke Raden Amzar yg kau cari sebelum ni". Hmm masih mencari, actually dah penat tapi pencarian harus diteruskan kann.. Takkn nak mngalah, kau ada impian, kau ada jalan dan ada peluang knp tak gunakan dengan baik. Nak tahu siapa Raden Amzar?? bacalah entry yg lama lama..hehee .. tak kisahlahh org tuh sama mcm Raden Amzar atau tak yg pasti dia mencintaiku dan boleh jaga erin sebaiknya...

masalahnya ada ker?? kalau takde apa kata kita wujudkan watak itu seperti watak novel, yealhh kisah kekasih ni pon nk wujudkn dalam bentuk dunia nyata bukan berkisar dalam dunia novel sahaja. Jadi, watak Raden Amzar perlu wujud. Oh ya, En Mohd Nurhakimi, die okaylahh tapi laki orang babe. Mcam mna laa, susah dan seksanya erin nk hadap semua ni, netizen mesti salahkn erin kan, tapi erin tak mintak semua ni, erin jua berhak untuk bahagia. Salahkah mencintai suami orang ni?? Erin buntu sbenarnya tapi erin kuatkan hati, sampai …

yg keberapa belas calon ntahh

ada sorang mamat ni ....he's nice guy good lookingbut... laki orang laa pulakk.. aku ni dah kenapa?? semuanya laki orang yg melekat..Hahahaa
okayy, kisahnya mcam ni.. die ada laa say hi boleh brkenalan bagai tuh kat wechat aku. Ntah dr mne datngnya makhluk ni pon aku xthu laa... biasa laa budak2 wechat, aku mlas layan sngt sbb tak kenal kan. So dpendekkan cter laa, ad sorang mamat ni datg ofis aku, dalam hati aku (pendekknya, budak sekolah mna pulak boss z ni kawan) hhahhaa, actually muke die mcm budak sekolah gaiss.. aku balik umh mcm biasa then terima satu msej dari kawan wechat aku tuh nama akiem. die ckp die prnh pergi ofis aku .. otak aku terus fikir mkhluk mana laa ehh. ramai yg datang, mne laa aku cam sape.. mesej pum pam pum pam, bertukar nom tpon, n die cakap esok nk hantar resit kat ofis. aku tnggu laa esoknya kan. oh makhluk ini, cute..hahhaaa cute laa sangat (mata ke atas, tangan kebahu). hari berganti hari, die ajak aku kluar. masa tuh hari sabtu, aku ni sabtu half da…

pss

bosan dah bercinta
cerita sama jerk
aku cintakn orang then aku kne tingal
erghh semua laki sama kan
uollss kne setuju (perempuan sahaja)
k malas nk tulis daaa,,,choww

pilihan hidup

lama sudah tak menulis, bukan busy tapi pura2 busy ....tegarkah hati ini melihat isterinya menangis
tegarnya dri ini berkongsi kasih dan sayang.... aku cuba untuk tidak egois untuk fkirkn perasaan yg lain, namun aku tidak setabah ini. aku berusaha lari dari pandangan mu namun aku gagal.... benar cinta bukn untuk dipaksa, tapi aku memaksa untuk melepaskanmu.... selamanya...

semalam, aku terima panggilan dari kak lin.. "eny, kak lin nk ckp nie, ada rombongan dari kuala krai nk merisik eny, eny terima tak...actually, he is smart guy, kind and very helpful..." aku menjawab " kak lin, bukannnya eny ingin menyakiti hati semua org tapi eny belum bersedia, eny tahu semua harapkan yg terbaik untk eny tp hati ini belum boleh terima org lain..hrap kak lin faham"... kak lin hanya mnjawab " dik, kau kne move on, dia ada segalanya dik, wang , rumah kereta, kau nk apa lagi dik??" "kak lin, wang harta juta juta tak mampu buat eny bahagia, eny tak rasa eny boleh teri…
bile aku stalk gmbr mereka, aku terbayang wajah kecewa isterinya...lalu aku melupakan hasrat untuk tidak meneruskan hubungan ini....Namun, sukar untuk aku menidakkan perasaan ini, sukar juga untukku buang jauh perasaan ini. Jelas terpancar kebahagian dari isterinya bila bersama dia. Aku rasa sangat bersalah berdosa menjadi orang ketiga dalam hubungan mereka. Layanan isterinya tidak berbelah bagi, penuh dengan kasih sayang dan rasa cinta yg mekar dalam diri masing2. Jadi untuk berpisah berjauhan drmu adalah perkara yg sangat wajar.

Walau kau dan aku masih punya perasaan sayang dan cinta, isteri mu lagi mencintai drimu, menerima mu dan sentiasa bersama mu susah atau senangmu. Sungguh aku tak sanggup melihat air mata dari isterimu. Kerna aku jua seorang perempuan. Sekuat mana pon hati dan perasaan pompuan itu akan terbit rasa kesal dihatinyaa. Aku percaya dia boleh jaga kau, dan aku hanya mampu berdoa supaya aku ditemukan dengan insan yg baik, yg memahami aku, yg sentiasa sokong aku apa …

warkah untukmu

sayang,
jangan pernah sesali ape yg berlaku
kita tak minta untuk saling jatuh cinta
kita juga tidak tahu ini akan berlaku
seringkali kita berharap impian itu akan tercapai
namun tak semua akan menjadi kenyataan

sayang,
sudah lama kita bersama
adakah kau masih menunggu aku
adakah kau msih berharap denganku

sayang,
please move on
demi masa depan kau, aku dan mereka
mereka butuh kau lebih dari aku
aku hanya mampu tersenyum melihat kau bahagia
kau mampu sayang
melupakanku dan mencintai insan yg terakhir

sayang,
aku tak sanggup berjauhan darimu
aku jua tak sanggup melukakan hati insan lain
yg setia bersama denganmu
jika diberi pilihan
antara kau dan harta
aku lebih memilih kau
yg sentiasa sayang aku
yg sentiasa ada denganku

namun,
hidup ini bukanlah untuk kita
bersama kesyurga itu impian
bersama selamanya itu harapan kita

aku terpaksa berjauhan darimu
bukan kerna aku benci
tapi kerna aku sayang kau
aku sayangkn cinta ini
biarlh aku bawa diri sekali lgi
untuk selamanya

dan aku harap
cinta k…

nioxz dan mummy

yer dlu slalu gune panggilan mummy nie
wechatt weollss
hehee...die laki orang, takkn mek nk kacau kot
tapi dlm mse yg sme msing2 punya rasa cinta
sebab ape aku pon xthu
salah ke kitorg bersama
lelaki boleh kawen 4 kot

bile aku tnye pendapat kawan2
jauhilah laki orang
ramai lgi lelaki bujang yg lain
kau snggup ke tgok wife die sedih
kau pon pompuan
mesti kau rasa ape yg wife die rasa

so mcm mne laa dgn perasaan aku
sdgkan aku mencintainya
dan die juga begitu
okay datanglahh seorang hamba ALLAH ni
die tnye aku.
kalau aku tak kawen dgn die
adakah aku akn mati
ehh kau...
takkn laa smpai mati kot
hmmm gitu plakk daa

kemudian datg seorg lg
kau kne pertahankan cinta kau tuh
kerna cinta sejati hnya datg sekali aje
yerr memang aku saygkn die
cintakn die
hanya diee
aku pegy mne pon aku hnya fkirkn die
lpas praktikal aku bawak dri ke kl
dengan alsan supaya aku dapat lupakan nioxz
tapi tak berkesan

die slalu ada aku susah ke senang ke
ad sentiasa
pastu mcm mne laaa
aku tahu aku tak ptot fkirkn pr…

part II WIRA JELITA

sambungan kisah wira dan jelita

dekat itu terasa jauh sangat,
pabila menjauh, kau semakin mendekat,
benar kata wira
sudah ku menjauh darimu
tapi kau seakan semakin mendekat kpdku

payah nk dilupakan
kerna dia ada di depan mata
selalu bersama susah mahupon senang
wira kekasihku
takkan mungkin bersama sang jelita
yg snggup menunggumu
bersama mu

I would never build my happines over another woman's tears...thats why I choose to be ur friend n ur sister.. not ur second wife..n always supporting u huhuhuuuu......

WIRA JELITA

jauh dsudut hati kita masing2 masih mnyimpan rasa sayang itu
kerna sebuah cinta ini, kita tak snggup hati lain tersakiti
benar kata sang pencinta
"cinta perlukan pengorbanan"
sejauh manakah pengorbanan mu
adakah kau sanggup berjauhan demi melihat insan lain bahagia
adakah kau sanggup untuk tidak bersamaku

bersaksikan alam ini
sang wira berkata " aku masih butuh kamu sebagai tiang rumah"
namun.... jawab si jelita
"adapun aku tiang rumah itu, masih kukuhkah sebuah rumah itu"
maka mereka diam tanpa bicara

benar kau mencintaiku
tapi atas dasar apa hubungan itu
untuk bersama tidak mungkin
teguhnya iman besarnya taqwa
dan kau selalu ingat soal itu

aku merasa aku sudah tdak dperlukan lagi
mengisi ruang cinta
sebagai pendokongmu
walhal aku ada senantiasa ada
saat kau dtggalkan
saat kau berduka lara
hatta kau berputus harap
aku masih ada

aku menjauh bukan benci
bukan tidak peduli
tapi kita butuh ruang menjauh
berfkir tiada yg sudah dapat kita pertahankan
untuk san…

silent

aku mendiamkan diri hanya seketika mengubati hati..
suatu masa cinta ini akan hilang jua
mampukah aku menerima insan lain
sedangakn hati ini masih mencintai drinya
bukan tidak berusaha melupakan
bukan tak sedar diri
tapi hati dan perasaan mengawal segalanya

silent
buat seketika
cuba hindarkan dari bertemu
menjauhkn diri
ku pasti ini yg terbaik
demi aku, kau dan yg lain

.....................................
erin

nicky

Mencintai tak semestinya memiliki Tapi.. Cintailah ape yg sudah kau miliki Sehingga detik ini Perasaan itu tak pernah hilang Walaupun kenal rmaai laki dluar sana Tetap tak dapat lupakn dia Aku tak salah Kau pom tak salah Tiada spe yg bersalah Bagi aku peluang untuj lupakan Segala kenangan Senyuman itu Renungan mata itu Aku tak pernah pandang harta Dia kaya atau tak Aku masih sayang dia Dari dulu smpai sekarang Berdosakah aku mencintai hak milik orang Sedangkan dia pernah memberi harapan Pernah bagi cinta Orang kata tak baik amek hak milik org Tapi aku mau dia Aku tanak org lain Dia yg sentiasa ada  Saat aku stress  Hepy.. Kalau ternyata aku slaah Ape yg ptot aku buat  Untuk lupakan dia Xtw laa knp boleh sayabg sngt Padahal bkn hensem pon Kaya pon tak laa sangt Ntahh laa.. Pening mek..

antara cinta dan pengorbanan

kadang2 kita harus melupakan rasa hati ini
tapi adilkah perasaan ini dibiarkan
adilkah cinta aku terpaksa dikorbankan
salahkah aku mncintai drinya
aku akui masih cintai dia
yg pernah katakn sayang padaku
yg pernah hadir saat aku sepi
sampai saat ini
dia tak pernah hilang dari radarku
walau berjauhan
walau lari dari pandangan
dia tetap ada dekat denganku
berkali aku cuba menidakkan perasaan ini
namun aku kalah dalam cintanya
adakah ini nafsu semata
atau hanya mainan perasaan
tapi kenapa hati aku masih padanya
dalam keterpaksaan
dalam fkirkn perasaan orang lain
adakah cinta kita terpaksa dikorbankan
adilkah begini'
adakah kita tak layak bersama
aku cuma mampu menjadi sayap mu
dsaat kau perlukan teman
dsaat kau sedih dan berduka
aku hanya mampu hadir dalam hatimu
berkongsi kisah
dan kita masih setia bersama
hmmm sekurangnyaa
"I boleh jadi teman U saat U stress kan"
ada depan mata ni seksa woiii
kalau boleh tanak tgok pon muke die
tapi kalo xtgok rndu laa pulak
lahaii complicated sungguh
erin, please move on
aduhhh ngak bisa laaa
dari dulu cinta ini tak pernah hilang
tapi aku cuba buang perasaan ini
mne boleh die sape...dan aku sape

mencintai tak semestinya memiliki
tapi cintaila ape yg sudah dmiliki
erghhh ingt mudah ka??
aku buat sume ni demi dia

kuatkn jiwamu
keraskn hatimu
wahai insan terpilih

masih mencari RADEN AMZAR

cinta 2016

selamat datang 2017
banyak peluang datang 
tapi
banyak jugak yg hilang dari pandangan
berkisar tentang pencarian raden amzar
ya, masih diteruskan smpai sekarang
dn yg pasti hati ini masih ada pd dia
yang aku tahu kau dan aku
tak mungkin akan bersama
kerana mereka

aku hanya mampu
mendokongmu dari jarak dekat
bersama rasa cinta yg msih menebal
kerna cinta ini sukar ditafsir

semoga rasa cinta ini cepat berlalu
dan aku hanya mampu
menjadi seorang teman
yg selalu ada dsaat jatuh bangunmu

yg ikhlas
erin