hati erin

selamat pagi sri cemerlang.
mata panda la pgi ni. Mana taknya, aku tido jam3, jam 4.30am dah bangun untuk sahur ..Lepas sahur xtido da, lagi nk iron baju, nk mndi bersiap bgai. Mana sempatnya nk tido. Maslahnya cinta ni dari tahun ke tahun sama jerk. Aku bercinta pastu patah hati, stiap tahun laa. Semalam, nasib baik ler aku tak join event iftar forever tuh, huhuu naluri hati dari awal2 lagi kata "jangan erin" jangan pergi, yaa inilah rupanya knapa hati melarang aku untuk pergi. Kalau bukan sbb aku dh ad program, aku memang takkn pergi dan selpas ni ad event apa2 melibatkan forever, aku takkn join daa. Madu aku pergi kot, yg si laki tuh sepatah pon tak cakap psal ni, nasib ler aku tak ikot, cuba bayang kalau aku join. dengan bininya dudk sebelah lakinya, pastu aku?? melopong melihat kemesraan mereka..macam tuh ka??

Bayangkan laah kalau aku join, boleh jd drama tv3 nie, tpi aku jenis professional kot, setakat bini laki tuh senang aje aku handle. Macam tak biasa berhadapan dgn masalah nie, hati pon dah ckup kering , air mata apatah lagi, lambat laun hati ni pon jdi tak rasa ape ape. Rasa kosong, rsa mcam betul perumpamaan ini " single is better than couple" bcoz why?? cause takde problem . aku pon tak sakit hati. Tapi tuelaa, laki tuh dah janji mcm mcm, janji die mcm janji laki yg terdahulu. Aku dh muak dengan laki ni, cakap jer lebih sbeenarnya, konon cakap kat aku bini dah tahu, n die tak kisah pon, bini dah tahu segalanya, cheese kaju betul, n now, u cakap "ini bukan masanya" apa ni??? what do u expect from me?/ nak ape sebnarnya?? ape motif sebenarnya... seriously, aku rasa dpermainkan saat ini tapi aku masih berlagak OK.. jangan tanya kenapa

okaylah, aku tanak marah sape spe, dengan janji dan harapan yg laki tuh bagi, rasa2nya kan, ape tindakan aku?? adakah aku akan terus setia menanti nya, konon bersama susah senang. Lautan api sanggup kau redah, gunung ganang sanggup kau daki... Haa mcm tuh kaa?? ini era 2020, zaman papa jib memerintah, dah takdenya ayat2 cinta zaman pak kadok nk dibangga kn lagi... Yang aku inginkan, kata2 janji dan harapan harus terlaksana. Jangan pandai bagi janji jer... ni kata family sume dah tahu, ntah betul ke tidak, huhuhuhuu... kadang2 rasa dperguna, yesss, sekali lagi aku bertindak bodoh kerna terlalu percyakan lelaki, yess, die tak slah, aku yg salah kerna mmbenar kn hati ini menerima cinta darinya. Seharusnya aku ambil iktibar dari apa yg berlaku sbelum ini. Tapi aku masih ulang perkara yg sama, dan tidak mustahil, perkara yg sama akn berlaku pada ku, (ditinggalkan) .... ore kelate kato "kalih doh" bercinta dan ditinggalkan, kuat jugak diri aku ni, tak serik bercinta, tak serik membenarkan diri dilukai.. hampir sama jer jalan cternya, apa yg dalam tv3 tuh n novel cinta sume tuh memang wujud dan berlaku sekarang pada hdup aku. Kadang2 rsa enjoy hdup mcm ni, orang lain tak dapt rasa tapi aku rasa mcm mcm , Manis Pahit hdup ni aku hadap sorang2, mana laki laki yg sbelum ni dh bg aku harapan palsu, dh bg janji sampai kebulan. hahhaha Aku nk ketuk kpala sorang2 kalau dberi kesempatan,,,, erkkk jahat jahat. Tak, aku tak jahat tapi korang sume yg kejam sehingga aku rasa benci trhadap laki ni, ayt manis tahap potong kaki beb. janji harapan setinggi gunung..

knapa masam muka tuh, terasa ker??? memang patot laa terasa sbb benda betul kan. seriously aku tak tahu sampai bila boleh bertahan dengan hdup mcm ni, aku teringin sangat nk tengok ending drama ni hbis mcm mna. Adakah aku berkahwin dengan orang yg aku sayang atau aku sekalilagi kne tinggal... Kita tengok je laa ending die cmm mna yer..

okaylahh,nk smbung buat kerja, takde keja sbnarnya tapi aku cari jugk kerja lain untk busykn dri spaya aku tak terus fikr hal ni. Hati pon sakit, mata bengkak, haihhh, semua sakit sakit laaa.... sabor jer laaa mek erin, ini takdir kau, kau harus redha dan positive... Kalau org buat sakit hati kau, tarik nafas pegang dada dan istifar, agar tenang hati ini. Kbai, jmpe d entry yg lain.. :)

Comments

Popular posts from this blog

sundal

nioxz dan mummy