Posts

Showing posts from June, 2013

^_^ .........senyumlah kerana Allah

Cinta yang tidak halal tidak akan pernah bahagia walaupun sekuat mana kita pertahankan, selama mana kita bersama. Yang bahagia, cinta selepas kahwin. Cinta yang halal. Cinta yang penuh keberkatan… tapi cinta selepas kahwin takkan bahagia tanpa niat kerana Allah dan tanpa pengorbanan,keikhlasan, kejujuran dan kesetiaan sesama pasangan....

^_^ .........senyumlah kerana Allah

jaga hati

ada Akhir Zaman Nie Memang Payah Nak Jaga Hati Daripada Dibelenggu Zina 

Susah Juga Untuk Mencari Wanita Yang Cukup Mahal Maruahnya ..
Maruahnya Yang Dijaga Dengan Rapi Untuk Encik Suami ..

Payah Untuk Mencari Lelaki Yang Cekal Imannya ...
Tabah Hatinya .. Teguh Pendiriannya .. Dan Diperlihara Hatinya ~ 

Tapi , Jika Kamu Berjaya Mendapatkannya ... 
Jangan Pernah Lepaskan Dia !

nur saiful

Ya Allah..
Andainya dia baik untukku, demi duniaku dan akhiratku,
Maka satukanlah kami dalam istilah cinta yang akan berakhir dengan perkahwinan..

Tapi andainya dia tidak baik demi duniaku dan akhiratku,
Maka pisahkalah kami dalam istilah persahabatan dan persaudaraan Islam..Allahumma Ameen

last day wif my ABG MAPEM

nur kasih kuar ngn abg mapem lg
mlm ni last aku ngn die
ye la xjumpe dh untuk 3 bulan
sedih n rndu kowt
so better isi masa yg ada ni ngn dating bersme abg mapem
alahh buknnye buat ape pon
kuar mkn2 n mlm nie nk tgk rugby
sejak ble aku mnat rugby nie
hurmm....cinta mempengaruhi semuanye
cinta ubah seseorg ke
bg pendapt aku la cinta xuah ape2
jika kite bercinta kerana ALLAH 
jika kita letakkan cinta sebgai tempt menuju ke syurga
INSHA ALLAH :D
org ckp la kan cinta ni blh bwa kite kearah keburukan
xsemuanye oke..
aku xsetuju sangt ngn statemnt nie

semuaye brgntung pada niat n cara kite kawal dri kite nie
nk bercinta boleh tp jgn la sampai maruah tergadai
elakkan dri dr maksiat
jge pndangan mata tue
tgan,,kaki
semua la
yg paling penting jgn bercita jika hnye nk maen2
jgn bazirkan mase anda tue
last but not least
aku nk jumpe abg nur kasih tue
nur kasih la sngt
abg mapem la ni pggl aku nur kasih...:p

15 PERKARA yang anda mungkin TIDAK PERASAN atau TERFIKIR :

1. Sekurang-kurangnya ada 5 orang dalam dunia ini menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda.

2. Sekurang-kurangnya ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi anda dalam beberapa cara.

3. Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda.

4. Senyuman daripada anda boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang, walaupun dia tidak menyukai anda.

5. Setiap malam ada seseorang mengingati anda sebelum dia tidur.

6. Anda amat bermakna dalam hidup seseorang.

7. Kalau bukan kerana anda, seseorang itu tidak akan hidup bahagia.

8. Anda seorang yang istimewa dan unik.

9. Seseorang yang anda tidak ketahui menyayangi anda.

10. Apabila anda membuat kesilapan yang sangat besar, ada hikmah di sebaliknya.

11. Sekiranya anda merasakan anda dipinggirkan, fikirlah semula, mungkin anda yang meminggirkan mereka.

12. Apabila anda terfikir anda tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan sesuatu yang anda ingini, mungkin anda tidak akan memperolehinya, tetapi sekiranya anda percaya pada diri s…

kisah lelaki miskin dan perempuan kaya

Suatu hari ada Lelaki Miskin yang ingin memikat si gadis Gadis itu berkata, "Dengar ya, gaji bulanan Kamu sama dengan perbelanjaan harianku ..! Haruskah aku pacaran dengan Kamu? Aku tidak akan pernah mencintai Kamu. Jadi, lupakan diriku dan pacaran dengan orang lain yang setaraf dengan Kamu "Tapi entah kenapa si Pemuda tidak boleh melupakannya begitu saja. 10 tahun kemudian, mereka bertemu di sebuah pusat membeli-belah. Wanita itu berkata, "Hei Kamu!! Apa khabar? Sekarang aku sudah berkahwin. Adakah kau tahu berapa gaji suamiku? 20 ribu ringgit perbulan! Bolehkah kau bayangkan? Dia juga sangat bijak" Mata Pemuda itu berlinang air mata mendengar kata-kata wanita itu, Beberapa minit kemudian suami wanita itu datang. Sebelum wanita itu boleh mengatakan sesuatu, suaminya berkata: "Encik ...?! Saya terkejut melihat encik disini. Kenalkan isteri saya." Lalu dia berkata kepada isterinya, "Kenalkan Bossku, Boss ku masih bujang tau .. Dia mencintai seorang ga…

nur kasih

seandainye die adalah untukkuaku terima YA ALLAH siapa jdhku adakah seorg insan yg bernama MUHAMMAD SAIFUL IBRAHIM insan yg berjaya buat aku tersenyum dsaat aku kecewa dan dtggalkn mr naa cinta kasih n sayang bnde yg hampir sme tapi lain NUR KASIH.. sejak bile aku dgelar nur kasih nie hhahaaa/...abg mapem abg mapem ensem n baik esset yg pentg tue bermula dgn jagung mnis maka bermulalah kisah cinta nur kasih seorg insan yg tulus ikhlas dlm cintanya dan mencintaiku kerana ALLAH SWT aku akn terus bersme die selagi die terus bersma ALLAH TQ atas semuanya... ^_^

penamat kisah sem 2

cintaku pada awalnye dgn syed amiruddin
seorg yg ensem..
baik n yg paling penting bdk poyo
memang poyo..semua bnde nk ok
kejap je pon couple ngn bdk poyo nie
mse couple ngn die mcm2 bnde brlaku
seperti yg aku bgthu dlu
aku masih mencari2 seorg lelaki yg benar2 ikhlas ngn ku
suah ehh nk cari laki tue
org ckp aku playgurl
dorg xtw aku ni mangsa keadaan
n aku mudh untk jath cinta
bercinta n terus bercinta
n aku masih mengkaji perangai lelaki nie
ape yg mereka suke
ape yg mereka inginkan dri pompuan
yg aku tahu laki nie cepat bosan
pompaun nie kne pndai kawal la
jgn nk emo je
n laki plak jgn nk ego je
setiap satu sem bertukar laki aku nie
hahhahaha
bkn salah aku
bkn salah sape2 n jgn nk salhkn dri sndri lak
sem 2 ni hdup aku xterurus sikit
sbb bnyak subjek killer
mati la aku
hurmmm

hubungan antara lelaki n perempuan

"Kau layan dia sebagai kawan,
tapi dia layan kau dengan harapan..."

itu lumrah persahabatan jika melibatkan jantina yang berlainan betul? :)
pasti salah satu jiwa akan menaruh harapan yg tidak diketahui oleh pihak yang di sana. Waspada!
jangan terlalu mesra,
jangan terlalu rapat,
jangan terlalu baik.
Kelak ada hati yang terluka.

Bila fikir balik, ada bagusnya hidup single ni.
Kalau ditakdirkan hidup aku sampai sini saja,
at least tak lukakan banyak pihak.

Bukan menolak takdir berjodoh,
tapi diri ni banyak kurangnya,
nak kena kejar cinta Ilahi dulu,
sebelum ada insan menghuni hati.

"Antara kita, siapa yang akan kahwin dulu?"
kalau perempuan, memang tak lari dari soalan nih kan? :)

hurmm cuba tanya soalan nih pulak.. :)
"Antara kita, siapa yang akan pergi dulu?"
Pasti sepi yang akan berbalas..

Well, tade siapa tahu rahsia Dia.
Berpisah jasad ni sakit.
Berpisah hati tu perit.

Lebih baik fikirkan pernikahan yang pasti dengan alam barzakh..
dari memberatkan kepala dengan soal jodoh..…

dilamar

aku dlamar untuk kesekian kalinya
mne satu aku nk trme nie
dua2 baek
asrien nur jgn sampai jth haty lak
kau dh brjnji akn couple kan
yeaaa xkn couple
sbub couple akn mnghncrkan kite
couple meyushk kite
cinta ditolak itu biase
cinta yg mnis apabila lpas kawen naty
bestnye kawen kannn
mama ni agak2 lah nk kawenkn aku
biar btol
hrap maen2 jer lah ea
aku dlamar oleh 2 insan
same2 dkir brat
sme2 bdk umt
n paling pntg keduanya kawan baik
mampos aku
nk pilih sape
y kat kg tu satu hal
siap nk tdg umh dh
semua ni buat aku stress
knp aku
knp pilih aku

LAST SEM 2

setiap hari aku nangespenat jgk tp ape kn dyaku seorg pompuan nanges n perempuan xblh dpisahkn mcm stats aku td lah "rokok dn lelaki xdapt dipisahkn" btw stats ni untk insan yg pernh bertapak dhati ni hnye die seorg yg berjye ubah aku dari baik kearah lebh baik memang salhku khilafku berkata demikian tp MR NAA pompuan ini sangt mneyessal kata2 blh membnuh pompuan ini hnye mampu mendoakn yg terbaek untk drinya semoga die mndapt pompuan yg baik pmpuan ini sangt saygkn kamu pompuan ini mnte maaf sbub terlnjur mncintai kamu dh buat hdup mu sush pompuan ini bnyk terhtang bdi ngn kamu pompuan ini xpernh meyesal mengenali drimu kerna sayg rndu cinta hnyalah untukmu

pagi yg sedih

hnye die yg thu semua msalahku
hnye die yg thu sape yg aku sayg n cinta
hnye die yg mampu buat aku hepy
hanye die yg blh nasihatknku
tapi 6 june 2013 aku dh xde die
dh hilang org yg sangt beerty buatku
die yg dlunye sngt aku hrmati
seorg lelaki yg aku syg
seorg lekai yg aku dh anggp sebgai abg sdri
snggup buat aku sedih
aku thu memang aku yg salh
salh dlm berbicara
tp aku xde niat pon mcm tue
aku berubh ni pon bkn sebab ko
aku berubh sebab ALLAH
sanggup seorg laki buat aku sedih
yea  sekrg kau dh ada permpuan yg baik 
sangt baik
cantik
n pndai
aku xlayk untk mu
aku jnji aku xkn ganggu hdup kau lg
 at least kau dgr penjlsan aku dlu
aku thu kau sngt bncikn aku
bnci kn aku yg xmcm pmpuan laen
xseperty yg kau inginkn
terima kash ats semua nasht selama ne
aku xkn cari kau lgi pok deq
terima kash sudi kw aku selme nie
n terima kasih sekali lg kau buat aku sedih....