Posts

Showing posts from March, 2014

muhammad saiful bin ibrahim

sebaris nama nim sangat beerti dalam hidupku
yea die bukn suami aku lagi
tapi insan ni yg mengajarku erti kehidupan
erti kasih sayang
erti cinta yg sebenar
kenapa?????
kenapa saiful bin ibrahim
satu jer alasan aku
sebab die lain dari yg lain
benar...die pon lelaki jgk
sama mcm yg sebelum nim
tapi insan ini hadir memberi seribu makna dalam hidupku
kenapa???
sebab die berjaya buat hidupku warna warni
sedih..hepy,,kecewa...semuanya aku rsa
bile disamping drinya
die penting ke bg kau asrien??
yuppp penting sangat
nak tahu kenapa
sebab die adalah pengalaman
die adalah pengisian hidupku
sebab die adalah watak utama
dsaat aku mngenal sebuah cinta
mne kau tahu kau cintakn die asrien??
sebab die "senget"
yeaa senget...
sebelom korang tnye aku kenapa aku cintakan die
better korang tnye dri dlu
korang penah rasa kehadiran cinta ke
kalo pernah...itulh yg aku rasa
tiada alasan untuk mencintai seseorang
kalo xpernah tnggu jer lahh hingga kau rsa ape itu cinta
xde alasan aku cintakan die
c…

sundal

maksud sundal tu banyak

(1) tidak elok kelakuannya (bukan perempuan), jahat, lacur
(2) perempuan lacur, perempuan jalang
(3) sejenis tumbuhan (herba yg berbunga)
(4) sejenis hantu pontianak, langsuir

ape perasaan korang bile korang digelar"sundal"
"mcm betina sundal"
agak kasar kan
perluke melatah dgn kata2 tue
sundalkah aku
berpakaian seolah2 betina sundal
sedih tapi satu je aku ingat
"nur insan yg abg sayang...sentiasa sayang....
n abg nak nur jadi isteri abg..."
statement ni menutup semua kesedihanku
sedih dan cinta
adakah cinta akan terus menutup kesedihanku
yea aku akn terus sabar
bersabar dengan ape yg aku nak
adakah ini satu pengorbanan
tak.ini bukan pengorbanan
tapi sebuah hukum karma
dan aku harus sabar dengan ape yg aku hadapi
adakah aku buta mengenal erti cinta
kenapa begiru sulit sebuah perhubungan ini
kenapa cinta harus dikekalkan
jika kasih sayang cinta bersama
aku pasti
kami akan bersatu
even aku digelar "betina sundal"
aku xkan m…

misteri MH370

kemana hilangnya MH370
tiga hari berturut-turut aku dapat mimpi pasal pesawat nim
hope semuanya masih selamat
pelik dan aneh jgk
knp pesawat tu blh hilang mcm tu je
ALLAH maha mengetahui segalanya
aku pasti itu
ALLAH nk hambanya berdoa
kembali padaNYA
mengenal siapa yg lebih berkuasa
kenal pencipta kita semua
dalam kita xsedar
kita banyak melakukan maksiat
ALLAH nak kita kembali kepada jalan yg benar
bila MH370 hilang
barulah semuanya dah mula solat
dh mula solat hajat
sebelum ni kita alpa
kita lupe tentang soal agama
walhal ini adalah sesuatu yg penting
aku berharap
dan terus berharap
sama mcm orang lain
aku nak sngt MH370
masih selamat
aku percaya pada keajaiban
aku harap mimpiku
akan jadi kenyataan
INSHAALLAH
hnye DIA mengetahui segalanya

cinta kaseh suci

mengapa aku perlu bersedih atas berita itu
cemburukah kau
sakit hatikah aku
perlu ke aku sakit hati
perlu ke aku cemburu
antara sakit hati dan cemburu
dan antara sayang dan dendam
namun,.,,,
perasaan yg dlahirkan itu
menutup semua perasaan negatif itu
biarlah air mata terus mengalir
biarkan hati ini dsakiti
cinta yg ada menutup semua kesalahan
tiada cacat cela
hanya cinta
saksi semuanya
mengapa air mata ini xhenti mengalir
dsaat aku masih berasa kasih sayang drimu
cinta rindu dendam
untuk drinya yg pasti
aku relakan dri ini dsakiti
kerna cinta itu buta
dan aku dah dbutakan oleh cinta
asalkan die ada dsamping driku
ini cinta pertamaku
setelah aku bosan menyakiti hati lelaki
cinta yg kau beri
aku hargai
cinta aku rasakan drimu
akanku jaga
cinta yg lahir
mnemani hidup ku
sungguh aku sayangkandia
ini bukan sayang
tp ini cinta pertama...
ini yg aku cari
kebahagiaan itu pasti
sekiranya kita menggapai cinta itu
menyatukn aku dan dia
terima kasih.. n love u

my captain is my hero

angin malam nie menemaniku sungguh aku bahagia dengan drinya seorang lelaki yg baik akn berusaha menjaga kehormatan seorang wanita yea dia seorang yg baik aku percayakan dia captain mapem inilah cinta kita cinta yg akn membawa kesyurga inshaALLAH jdoh milik kita seandainya cinta kita drdhai ALLAH akn tlong kita membntu memudahkn perjalann hidup  perasaan cinta yg kau hadirkan ini memberiku erti kehidupan yg sebenar kehidupan yg penuh warna warni adkah kebahagiaan yg aku dapat  aku terima semua dugaan yg kau berikn ini aku anggp ini tnda kau saygkn aku dsaat aku menulis entry untuk malam ni aku sempat melihat bintang dluar dikaki langit yg gelap aku pernah berfkir  bintang yg bersinar itupun  ada masalah tersendri masing2 ada maslah atas dri sendri bgaimana nk handle semua nie bintang yg bersinar itu seakan membalas senyumanku menemaniku  bintang itu buat aku tersenyum betapa besarnya kuasamu YA ALLAH mencipta bintang yg dah buat aku terus tersenyum mencipta insan seperti captain yg ba…

hukum karma

bercakap mngenai hukum karma nie,aku mula teringat kisah2 silamku mnjadi seorang player dari zaman sekolah lagi pada mulanya memang best jadi player nie yealhh blh kuar dgn yg tu dgn yg nie topup dah lepas  tnggal layan je si mangkuk2 hayun semua tue hahahahahhaha tapi sekarang aku dh berubah kot lepas ape yg dh terjadi pada driku aku dh mulai sedar ape yg aku buat tue  salah di sisi undang2 perhubungan manusia huhuuuu aku dh jnji ngn driku nk jadi seorang yg baik baik dari segi perilaku dan lain2 kejadian yg pernah berlaku kat aku  dah banyak mengajarku erti kehidupan perasaan yg mulai sayangkn seorang lelaki tbe2 drampas oleh isan lain salah aku jgak semua ni adalah karma aku sndri aku yg mula membina satu masalah dalam hidupku pada asalnya kehidupan yg bahagia kini aku dah rsai bagaimana  cinta hati drmpas orang lain  dan dtinggalkan mentah2 sekarang aku fokus pd yg satu hnye captain mapem dihatiku' aku dah terima karma tu aku dh terima hukuman itu dan aku dh jnji ngn driku ase…