Posts

Showing posts from 2014

hari ini dalan sejarah

esok start final exam gudluck warga tourism semua dan takziah ats musibah yg berlaku hujung tahun ni kelantan banjir teruk ramai yg kehilangan tempat tinggal makanan yg tidak mencukupi rumah dh hilang kne hnyut mnitis air mata lihat ape yg berlaku aku hnye mmpu melihat mereka tak tahulahh semoga semua yg terlibat dgn banjir tabah dan sabar dgn ape yg berlaku inshaALLAH ad hkmah yg baik dsebalik ape yg berlaku mungkin ALLAH tegur  kesilapan kita semua mungkin jua sebaliknya kita tak tahu sbgai hmbaNYA kita wajib mengikut suruhannya dan tidak melakukn laranganNYA inshaALLAH dpermudahkan semuanya

hujan dan air mata

hujan ini seakan mengerti dirinya yg sekian lama hidup dalam derita hujan menemani cinta malam disaat hadirnya satu kesilapan yang memang tak siapa tahu tentang dia tentang cinta hujan ini terus menemani disaat tawa dan duka apa mereka tidak sedar adakah mereka tiada cinta membuat diriya terus derita apa mereka kejam atau cuba meletakkan cinta pada suatu persinggahan bukannya kesetiaan dan keimanan hujan ini mengingatkan drinya yang sekian lama derita tanpa cinta tanpa kasih dan sayang tabahlah sabarlah dirimu akan temui cinta tanpa air mata  hanya ditemani hujan bahagia bukan hujan derita sabarlah duhai hati kau akan dicintai memiliki cinta' hidup dengan cinta cinta ALLAH xkn tngalkn mu Dia selalu ad denganmu... sabarlahh duhai diri


mereka

mereka hadir dan pergi
menjadikan dia suatu persinggahan
dia hanya diam membisu
seakan tidak mengerti
mengapa masih menerima mereka
mengapa masih memberi cinta
adakah dia tidak sedar
mereka semua mainkn cintamu
mereka hanya cintaknmu kerna nafsu
mereka dan cinta
bersama ketika kebosanan
cinta hanya mainan
buat mereka

tragedi sem 5

for those yg belum tahu
sebnarnye kisah cinta kami dah tamat
"nur kaseh" sudah terkubur dgn rasminya
cuti mid yg telah memberiku
satu titik hitam
jika ditanya apakah alasan kamu
nope..tiada alasannya
bahkan ku ditinggal tanpa ending yg sahih
kenapa???
diriku jua xpasti
kenapa pengakhiran kisah ini berakhir
sedemikian rupa
apakah ini balasanku
yg lari jauh dari agama ALLAH
mungkin...
aku sama sekali tidak salahkannya
mungkin ada jua salahku
segala dosa yg aku lakukan
mungkin memberi kesan pada hidupku
bukan mungkin tapi memang
Aku percye pada ALLAH
yg memberi nikmat dan rezeki
usah ditanya siapa yg bersalah
"nur kaseh" hnya kenangan
tinggal di terengganu
negeri pesisir pantai
usah ditanya soal cinta
pasti ad untuk masa hadapan
aku jua merasakn cinta itu wujud
tapi wujud untuk drinya
kerana cintaku bukan semudah itu
mungkin ada hikmahnya
cinta yg aku beri
separuh hati dan separuh nyawa
mungkin bukan dia
tapi yg pasti
cinta itu cinta kami
hanya "nur kaseh" d…
Oh Tuhan, berikanlah aku,
Kekuatan menempuhi dugaanMu,
Aku percaya ada hikmahnya,
Di setiap dugaan yang ku terima.

Andainya hatiku bersuara,
Pastinya ia akan berkata,
Cukuplah sayang aku tidak berdaya,
Mengharungi segala sengsara.

Berapa kali harus aku terluka,
Barulah kan ku sedar,
Cintaku tidak layak untuk dirinya,
Mengapa masih aku setia disisinya,
Tidak ku mengerti, tidak ku fahami.

Seperti insan biasa ku ingin bahagia,
Menyintai dan dicintai tiada duanya,
Andai terlampau permintaanku ini,
Maafkanlah kasih.

:'(

selamat tinggal... jaga diri mesti lepas ni hepy kan xde org gnggu dah xde dh org yg selalu ingatkn makan ingtkn solat mesty hepy kan awak dah bebas sekrang sy pon nk bebas dari semua masalah nie mungkin ini aje yg mampu sy berikan pd awak selamat tinggal......... buat yg terakhir kalinya

seandainya itu takdir kita

ape perasaan kalian seandainya
insan yg anda sayang dah xde mood ngn anda
dah xsaygkn anda
sedangkan dulu die pernah berjanji
bersaksikan sungai terengganu
dibawah lampu ict
di dataran shahbandar
die melafazkan rasa cinta
kasih dan sayang
membuat lamaran janji setia
ingin mengakhiri hubungan yg haram
kearah yg halal
ape perasaan kalian seandainya
insan yg anda sayg
tbe2 pergi meninggalkn anda
bagai gantung tak bertali
membiarkn perasaan ini berlalu pergi
membiarkn cinta itu sepi
tanpa hadirnya dua insan bercinta
ape perasaan kalian seandainya
insan itu dah knal family kita
dan kita dah knal family die
tetapi sayangnya
hubungan ini seakan tidak kekal
seakan diri ini dprgunakan
atas alasan yg tidak jelas
sayangku
seandainya dirimu tidak lagi sayg pdaku
seandainya cinta mu bukn lagi pdaku
ku mohon kau carilh pegnti dri ini
yg bisa jagamu sebaik mungkin
yg sempurna bukn seperti dri ini
hnya mampu mengisi kekosongan drimu
tidak mmpu buatmu bahagia
tidak cantik seperti yg kau inginkn
carilh…

nasib sang pencinta

kerna cinta aku dilahirkan
kerna cinta aku dibesarkan
dengan kasih sayang yg dicurahkan
aku disemai dgn cinta oleh sang pencinta
haidrnya dalam hidup memberi cinta
hadirnya sang pencinta untuk dicintai
kerna sebuah cinta memberi sejuta rasa
bahagiakah atau sebaliknya
pernahkah diri ini dicinta dan mencinta
pernahkah sang pencinta merasai cinta
bukan salah cinta
bukan salah sang pencinta
kerna cinta lahirnya perasaan
jgn disalahkan wujudnya cinta
ia memberi cahaya pd sang pencinta
mungkin cinta yg terlahir itu
bukan takdir yg baik
atau mungkin sang pencinta
belum menemui cinta
yg berjaya membuat sang pencinta gila
hidup bagai layang2
yg terus dibawa angin lalu
masih adakah cinta untuk sang pencinta
jika hanya mengharap pada yg dicinta
tanpa meraih sebuah cinta
pada sang pencinta
cinta untuk diri
cinta untuk dia
dan cinta untuk semua......

sem baru

bermula sem baru sem 5 2014/2015
bermula kisah asrien nur
alhamdulillah setakat ni semua berjlan lncar
penerimaan yg baik dr family saiful
serasi katanya
hope hubungan ini berkekalan
inshaALLAH
sem ni bermula lah kehidupan baru
btw setiap sem hdup yg baru sbnarnye
sem ni stay kat luar
rumah sewa jijah
hurmmm i like

wajah kesayangan hamba

Image
nie mama nur...hari ni 21june besday ma,.... comel kan..ma ckp nk bg awet muda amalkn makan kunyit hidup first time try ueww yerkk xsedap lgsung.... kalu korang nk awet muda try ar,  love u mam....muuaahhh
bdk gemok ni en mapem my hero and also my hubby die selalu ckp nur bdk hudoh...okelahh huduh2 pon ad org sayg kan dh setahun hubungan kami pelbgai kenangan tercipta semasa bersme die mnis dan pahit dikongsi bersme satu perkre yg kami pegng jauh mne pon kami berada gaduh mcm mne pon ingt satu jer yang en mapem always sayang kamu ignorekan perangai yg gler2 tuh ingt satu "yg abg sayangkn nur" n abg pilih nur as a wife..... :)
ni plak geng mak lampir kami telah bersme selme 2sem selama persahabatn yg telah terjalin ni bnyk pengajran yg dapt dalm hdup kita dalam pershabtan perlu ada kejujuran dan keihlasan menerima pndagn org lain juga kunci sebuah persahabtan thanks guys selme ni mnjadi insan kesayngn ku korang memang gorgeos gler hope persahbtan ni akn kekal selmenye jumpe …

Asrien Nur @ UMT: cantik luar dan dalam ;)

Asrien Nur @ UMT: cantik luar dan dalam ;): 1) agar wajah selalu segar, berseri-seri dan cantik, cucilah minima 5kali sehari dengan air wudhu. Jangan langsung dikerngkan, biarkan meni...

Asrien Nur @ UMT: nur kaseh

Asrien Nur @ UMT: nur kaseh: hheeee....hari ni ttbe rasa lain mcm. padahal baru jer jumpe bdk gemok nie. die cakap mungkin lepas ni sush da nk jumpe. jumpe time konvo...

nur kaseh

Image
hheeee....hari ni ttbe rasa lain mcm. padahal baru jer jumpe bdk gemok nie. die cakap mungkin lepas ni sush da nk jumpe. jumpe time konvo nanti lahh......hadoii lame tu sayang....die pegi buat LI kat ipoh...terpksa berjauhn dgn bdk gemok nie...nasib lahh jgn awak buat perangai sdh....ingt janji kita tuh....hbis jer semua ni...kita akan kahwin inshaALLAH .....sy percye pada takdir dan jdh ALLAH.seandainya jdh milk kita, jauh mne awak ngn sy, kita akn besme jugak.....so sy xrsau pon...cume satu pesanan sy pada awak dan semua followers nur, bile berjauhn tue jgn lahh curang....jaga diri jaga hati...jaga iman ea sayang....selalu lahh berdoa agar masing2 dapt bersme...inshaALLAH sayg,,,tiada yg mustahil......iloveu forever bdk gemok... ^_^nurkaseh

bukit besar with my gemok

Image
niat dihati kami berdua nur dan kaseh mahu pergi berkayak kat kuala ibai.  sekali sesat dalam taman kuala ibai tuh.  last2 baru nampak ad bnyk kayak tepi sungai nuh. .konar p sana blik lah.  kat tganu ni kalo nk cter kat sini xhbis bnyk sngt tempat mnarik yg pernah aku pergi selama aku tnggal kat tganu nie salah satunya gmbar nie lah nie org tganu pggil bukit besar memanglh nme die bukit besar hahaaaaa :p bukit nie lah yg ad "peliharakanlah terengganu" tue cantik kan tganu  negeri cantik budaya menarik inshaallah orangnya baik2 erkkk baik ke oke baik2 jge hati beb aku kat tganu nie korang nak tahu x penat gler aku nk smpai kat puncak bukit besar ni 10minit masa yg diambil untk smpai ke puncak btw bile dah smpai je puncak rse stress tue hilang penat tu memang lahh penat tp puas hati kot sape xpuas hati setelah penat berjalan untk smpai ats nuh gmbr ni kaseh aku snap heheeee yealhh xjd naik kayak die ajak aku naik bukit besar nie nak naik sngt kan amek kau nur heheeeeeee nmpk…

cantik luar dan dalam ;)

1) agar wajah selalu segar, berseri-seri dan cantik, cucilah minima 5kali sehari dengan air wudhu.
Jangan langsung dikerngkan, biarkan menitis dan kering sendiri. Lalu ambilllah sejadah, berzikir dan berdoa.

2) Untuk menghilangkan stress, perbanyakkan 'olahraga'. Cukup dengan memperbanyakkan solat.
Ketika solat, kita menggerakkan seluruh tubuh. Lalu berzikir dan berdoa.

3) Untuk pelembab, agar awet muda, senyumlah. Tidak hanya dibibir tapi juga dihati. Jangan lupa bisikkan kata kunci "Allahuma Kamma Hassanta Khalqii Fahassin Khuluqii" yg bermaksud (Ya Allah sebagaimana engkau telah memperindah kejadianku, maka perindahkn pula akhlakku) ..yg nie doa tgk cermin.

4) Untuk punya bibir cantik, sebutkanlah kalimah Allah, tidak berbohong atau menyakiti hati orang lain, tidak sombong atau takbur.

5) Agar tubuh langsing, diet yg teratur dgn berpuasa seminggu 2kali, isnin dan khamia. lebih bagus puasa Nabi Daud AS selang satu hari. Makan tue makanlah makanan yg halal, perbanya…

kepada awak_bdk gemok

awak
sebenarnya sy dah xde air mata nk tangisi semua ni
kadang2 awak buat saya rse betol2 dhargai
kadang2 saya rse awak lngsung xsaygkn saya
awak,
ketahuilah saya xharapkn ape2 dari awak
ckup lah awak bahagia
berjanjilah awak akan sentiasa bahagia
bersme org2 dsekeliling awak
saya mungkin xdapt menjaga awak
dgn sebaik mungkin
saya akui saya punya banyak kekurangan
awak,
walaupon saya ni kadang2 tolol
tapi sy benar2 sayangkn awak
sy langsung xharapkn awak sayg balik kat saya
dulu awak ucap sayang n cinta pd saya
tapi akhir2 ni saya dah xdengar awak sebut semua tue
mungkin awak terlalu busy
atau sy mungkin perlu fham situasi awak
awak.
ketahuilah yg saya xpernah tinggalkn awak
saya akn ada disaat susah dan senang
kadang2 sy rsa saya kesunyian sangt
walaupon rmai yg syg saya
tapi hakikatnye sy xrse kasih sayg dr awak
awak,
awak berhak cari perempuan yg lebih cantik
lebih baik lebh segalanya dari saya
saya ikhlaskn
saya xhalang pon awak
masa awak ckp awak nk kahwin 4
sy bg jer
sebab andai…

sayangku saiful

sayang, coretan ini hnya untukmu sayg nur sayangkan abg hnye Tuhan mengetahui itu xperlu bukti jnji sumpah setia xperlu sebab dan alasan kerana cintaku sayangku hnye untukmu andai ini takdirku aku terima kau seikhlasnye sayg kerana drimu sangt ebrmkne aku bg sang mika untk mnemanimu disaat kita berjauhan yea kita akn berjauhn nnty sayg, tetapkan lahh hatimu  untk terus mencntaiku rndukanlahh driku sebgaimna ku merndui drimu sayg, berjnjilahh yg kita akn terus bersme mencapai satu jnji kasih  perkhwinn yg kita rancang itu semoga ianya berlaku dan berarap kita akn mencapai bahagia itu sungguh ini sukar bg drimu menanti drku  tapi ku mohon sayg agar kau terus menunggu inshaALLAH kita akn bersme  andai ini jdoh kita

muhammad saiful bin ibrahim

sebaris nama nim sangat beerti dalam hidupku
yea die bukn suami aku lagi
tapi insan ni yg mengajarku erti kehidupan
erti kasih sayang
erti cinta yg sebenar
kenapa?????
kenapa saiful bin ibrahim
satu jer alasan aku
sebab die lain dari yg lain
benar...die pon lelaki jgk
sama mcm yg sebelum nim
tapi insan ini hadir memberi seribu makna dalam hidupku
kenapa???
sebab die berjaya buat hidupku warna warni
sedih..hepy,,kecewa...semuanya aku rsa
bile disamping drinya
die penting ke bg kau asrien??
yuppp penting sangat
nak tahu kenapa
sebab die adalah pengalaman
die adalah pengisian hidupku
sebab die adalah watak utama
dsaat aku mngenal sebuah cinta
mne kau tahu kau cintakn die asrien??
sebab die "senget"
yeaa senget...
sebelom korang tnye aku kenapa aku cintakan die
better korang tnye dri dlu
korang penah rasa kehadiran cinta ke
kalo pernah...itulh yg aku rasa
tiada alasan untuk mencintai seseorang
kalo xpernah tnggu jer lahh hingga kau rsa ape itu cinta
xde alasan aku cintakan die
c…

sundal

maksud sundal tu banyak

(1) tidak elok kelakuannya (bukan perempuan), jahat, lacur
(2) perempuan lacur, perempuan jalang
(3) sejenis tumbuhan (herba yg berbunga)
(4) sejenis hantu pontianak, langsuir

ape perasaan korang bile korang digelar"sundal"
"mcm betina sundal"
agak kasar kan
perluke melatah dgn kata2 tue
sundalkah aku
berpakaian seolah2 betina sundal
sedih tapi satu je aku ingat
"nur insan yg abg sayang...sentiasa sayang....
n abg nak nur jadi isteri abg..."
statement ni menutup semua kesedihanku
sedih dan cinta
adakah cinta akan terus menutup kesedihanku
yea aku akn terus sabar
bersabar dengan ape yg aku nak
adakah ini satu pengorbanan
tak.ini bukan pengorbanan
tapi sebuah hukum karma
dan aku harus sabar dengan ape yg aku hadapi
adakah aku buta mengenal erti cinta
kenapa begiru sulit sebuah perhubungan ini
kenapa cinta harus dikekalkan
jika kasih sayang cinta bersama
aku pasti
kami akan bersatu
even aku digelar "betina sundal"
aku xkan m…

misteri MH370

kemana hilangnya MH370
tiga hari berturut-turut aku dapat mimpi pasal pesawat nim
hope semuanya masih selamat
pelik dan aneh jgk
knp pesawat tu blh hilang mcm tu je
ALLAH maha mengetahui segalanya
aku pasti itu
ALLAH nk hambanya berdoa
kembali padaNYA
mengenal siapa yg lebih berkuasa
kenal pencipta kita semua
dalam kita xsedar
kita banyak melakukan maksiat
ALLAH nak kita kembali kepada jalan yg benar
bila MH370 hilang
barulah semuanya dah mula solat
dh mula solat hajat
sebelum ni kita alpa
kita lupe tentang soal agama
walhal ini adalah sesuatu yg penting
aku berharap
dan terus berharap
sama mcm orang lain
aku nak sngt MH370
masih selamat
aku percaya pada keajaiban
aku harap mimpiku
akan jadi kenyataan
INSHAALLAH
hnye DIA mengetahui segalanya

cinta kaseh suci

mengapa aku perlu bersedih atas berita itu
cemburukah kau
sakit hatikah aku
perlu ke aku sakit hati
perlu ke aku cemburu
antara sakit hati dan cemburu
dan antara sayang dan dendam
namun,.,,,
perasaan yg dlahirkan itu
menutup semua perasaan negatif itu
biarlah air mata terus mengalir
biarkan hati ini dsakiti
cinta yg ada menutup semua kesalahan
tiada cacat cela
hanya cinta
saksi semuanya
mengapa air mata ini xhenti mengalir
dsaat aku masih berasa kasih sayang drimu
cinta rindu dendam
untuk drinya yg pasti
aku relakan dri ini dsakiti
kerna cinta itu buta
dan aku dah dbutakan oleh cinta
asalkan die ada dsamping driku
ini cinta pertamaku
setelah aku bosan menyakiti hati lelaki
cinta yg kau beri
aku hargai
cinta aku rasakan drimu
akanku jaga
cinta yg lahir
mnemani hidup ku
sungguh aku sayangkandia
ini bukan sayang
tp ini cinta pertama...
ini yg aku cari
kebahagiaan itu pasti
sekiranya kita menggapai cinta itu
menyatukn aku dan dia
terima kasih.. n love u

my captain is my hero

angin malam nie menemaniku sungguh aku bahagia dengan drinya seorang lelaki yg baik akn berusaha menjaga kehormatan seorang wanita yea dia seorang yg baik aku percayakan dia captain mapem inilah cinta kita cinta yg akn membawa kesyurga inshaALLAH jdoh milik kita seandainya cinta kita drdhai ALLAH akn tlong kita membntu memudahkn perjalann hidup  perasaan cinta yg kau hadirkan ini memberiku erti kehidupan yg sebenar kehidupan yg penuh warna warni adkah kebahagiaan yg aku dapat  aku terima semua dugaan yg kau berikn ini aku anggp ini tnda kau saygkn aku dsaat aku menulis entry untuk malam ni aku sempat melihat bintang dluar dikaki langit yg gelap aku pernah berfkir  bintang yg bersinar itupun  ada masalah tersendri masing2 ada maslah atas dri sendri bgaimana nk handle semua nie bintang yg bersinar itu seakan membalas senyumanku menemaniku  bintang itu buat aku tersenyum betapa besarnya kuasamu YA ALLAH mencipta bintang yg dah buat aku terus tersenyum mencipta insan seperti captain yg ba…

hukum karma

bercakap mngenai hukum karma nie,aku mula teringat kisah2 silamku mnjadi seorang player dari zaman sekolah lagi pada mulanya memang best jadi player nie yealhh blh kuar dgn yg tu dgn yg nie topup dah lepas  tnggal layan je si mangkuk2 hayun semua tue hahahahahhaha tapi sekarang aku dh berubah kot lepas ape yg dh terjadi pada driku aku dh mulai sedar ape yg aku buat tue  salah di sisi undang2 perhubungan manusia huhuuuu aku dh jnji ngn driku nk jadi seorang yg baik baik dari segi perilaku dan lain2 kejadian yg pernah berlaku kat aku  dah banyak mengajarku erti kehidupan perasaan yg mulai sayangkn seorang lelaki tbe2 drampas oleh isan lain salah aku jgak semua ni adalah karma aku sndri aku yg mula membina satu masalah dalam hidupku pada asalnya kehidupan yg bahagia kini aku dah rsai bagaimana  cinta hati drmpas orang lain  dan dtinggalkan mentah2 sekarang aku fokus pd yg satu hnye captain mapem dihatiku' aku dah terima karma tu aku dh terima hukuman itu dan aku dh jnji ngn driku ase…

makanan kegemaran RASULULLAH SAW....

Selamat Menyambut Malidurasul , sentiasa ingat Nabi Muhammad dan ikut sunnahnya-- MAKANAN KEGEMARAN RASULULAH S.A.W

1. Barli – Bagus untuk demam jika dibuat sup.

2. Kurma – Nabi berkata rumah yang tidak mempunyai kurma adalah seperti rumah yang tidak ada makanan.

3. Buah Tin – Buah dari syurga. Boleh mengubati buasir.

4. Anggur – Nabi suka buah anggur. Ia membersihkan darah, menguatkan buah pinggang, membersihkan perut

5. Madu – Ia adalah makanan segala makanan, minuman segala minuman, ubat segala ubat. Mengubati cirit birit jika dibancuh dengan air panas, membuka selera, menguatkan perut, membuang kahak. Elok diminun waktu pagi dengan air suam.

6. Tembikai (Segala Jenis) – Nabi berkata wanita mengandung tidak akan gagal melahirkan anak yang baik dari segi perwatakkan dan wajahnya.

7. Susu – Nabi berkata susu baik untuk membuang panas badan. Menguatkan belakang,memperbaiki otak memperbaharui pandangan mata, membuang kelupaan.

8. Cendawan – Baik untuk mata, perancang keluarga.

9. Minya…