Posts

Showing posts from 2015

kb cocunut shake

salam guys, bagi penggemar coconut shake mcm aku ni, korang blh lah try kb coconut shake di
kb. jap ea mumy bg petunjuk. "kedai die kalau dr berek 12 pegi terus ke arah cabang 4 nmpk ad wau besar sblah kiri tuh dkt trafric light(wau hijau), pastu dah smpai situ belok kanan... terus dalam 300 m perhatikn seblah kiri jalan ad jumpe signboard "kb coconut shake" okayy dah smpai..
**xjumpe korang cal lah sndri owner die ( tgok kat fb ad page die)... nk bg nom wave pon xde dlm wave, mase aku cari tuh aku just type "pasar berek 12" sbb aku sndri xthu kat mne berek 12 tuh... untk sennag buat mcm aku lah... inshaALLAH jumpe puny lahh..

okay mesti nak tahu psal harga, rasa n servces die kan.. first aku smpai situ parkint then trus pegy kdai die,,mase tuh xrmai sngt orang. aku pulak datg berdua brssme boss aku... kitorg order special cocnut shake hrgenye rm3.50 kalo xclp...lah ko sedia lh duit rm5.00 sorg mesty ckup punye..huhuhuu
okayy rasa die blh tahan sdp lah mcm tmp…

saya sudah konvo

tarikh 24 oktober 2015 merupakan detik bersejarah bagiku. Pagi sabtu yg indah aku naik stage terima ijazah. Perghhh satu perkara yg membanggakan ku, yelh ni first time kot terima ijazah, hheeheee. Ok bukn nk cter psal nie, yg aku nk cter mcm mne aku berjaya dapat ijazah ni. Macam2 bnde yg aku belajar sepanjg aku berada di UMT, kawan, jiran, pkwe2 aku tuh. Memang banyk sngt pengalaman buat aku sedar aku sudah dewasa untk fkir mne yg baik n buruk.

Aku hmpir give up sebab aku xboleh hndle emosi aku, tmbh plak dgn penyakitku, aku rse penat n nak berhnti belajar. Tapi bile sedar alik n minta petunjuk ALLAH aku sedar untuk berhnti belajar sngt tidak menguntungkn aku, betapa susah payahnya nye mama untuk tgok aku msuk uni, xkn aku nk berhnti belajr, aku sbr.... Aku berdoa kpd ALLAH supaya jalan ku dpermudahkn. last semester tuh aku ad subjek yg bg aku sngt tough lah, sujek FInance. very the susah bg aku, dan aku xmint kira2 ni, skali kne amek n subjek wajib. EH ape kaitn finance n pelanconga…

"16" husni

assalamualaikum gais
dah lme rsenye pdate blog nie.. mumy bz lah uolss.. bile dh keja ni bnyk sngt komitmen yg perlu ddahulukn. okay sekrg mumy nk cter psal kisah cinta mumy yg baru, mcm biase lah mumy ni xpernh tetap pd seorg, cepat jer ad apeganti,,,,korang jgn cakp mumy ni playgil tau. ni bukan playgirl tapi mumy mngsa keadaan tau... dah mse mumy couple ngn zack bukn main busy gler laki tue.. ape die ingt die je yg keja agaknye,. duit banyak keta mewah rumah besar pon kalo tak bahagia buat ape kan. memg zack kaya dgn harta bnda tapi yg bnde dunia tak selmenye hepy...aku tak pandang pon harta bde ni smua nie.. yg aku nak hati hepy hubungan okay tp ape yg berlaku antre aku dan zack sbaliknya.... die fkir aku nk sngt duit die...memang aku xtgok sume tuh..dan aku bukn materialistik...so kbai...

now mumy couple dgn husni mubarak, sdre jauh mumy.. die not bad lahh..tapi dalm mse kenal hati budi lagi.. semua ni mumy msukkn dalm novel yg mumy tulis tuh..boleh buat koleksi kan....actually h…

spy

salam gaiss..
sedar tak sedar kita dah masuk bulan Oktober. Aku masih mencari cinta yg suci ikhlas. pencarian aku hmpir berjaya... mencari Raden Amzar, walaupon aku tahu kat dunia ni xde yg sempurna tapi aku masih percaya wujudnya raden amzar itu...aku masih menyiasat siapa sebnarnya zack tuh. apa sbnarnye yg die nak? knp kawan die pggil die dato dan knp semua kaan die hormat pdnya. penyiasatanku masih berjalan. aku masih mencari jawapan ini.. aku takkn biarkn zack menipu aku mcm yg lain.. dan aku berharap die raden amzar aku...benar kata orang, kita perlu bersusah dahulu untk mndapatkn apa yg kita nak dalam hdup. Pasal zack tue, aku akn cari smpai dapat siapa die sbnrnye, knp misteri sngt makhluk nie. nk upah spy sekrg memang mahal lah, so aku jugak lah kne siasat sndri. penatt woii tapi xpelahh.... seblom aku terkna kan...heeee

fahami diriku

hallo gaiss..dah seminggu phneku rosak dan seminggu jugak lah aku xgune whatsup, wechat dn sgala bagai tue.. huhuuu aku anti sosial.. sejuah mnakah aku dsayangi..sepanjang aku of semua bendalah ni, aku tahu sape yg sayangkn aku n sebaliknya.. sape yg mencariku...sape yg hilang terus dr pandanganku.. dari sudut ini, aku bisa tahu siapa racun n madu.... yeszz banyak yg aku belajar dalam hdup nie. mcam2 bnde dah aku alami. kehilangan dan dsayangi. mcam ada sesuatu yg Allah nk aku belajar. belajar dan berusaha mndapatknnya. aku perlu bersabar dan terus bersbar dgn stipa dugaan yg datang. aku tahu ini semua cubaan hidupku. dsaat aku hilang kpercayaan dari ibuku sndri. xpe aku anggap ini lumrah khidupan. alahhh mcm dlm drama tv3 tue, bnde ni normal dsayangi dan dbnci oleh orang yg btol2 kita harapkan.   aku akan terus bertenang dgn ape yg bakal berlaku kelak. nak cter pnjg2 pon xgne..nika masalahku.. aku hnye mmpu berserah pada ALLAH dan meluahkan segalanya padanya. ingatlah teman, dsaat ka…

the real me

secara tidak rasminya NUR ASRINIEY ASARUDDIN as a PUBLIC RELATION
wish me luck gaiss....teman takot sebnarnye pikul tanggungjwab besar ni
this is my first time job. so that kne buat yg habis baik lahh kat boss aku tuh...
btw me road to convo...inshaALLAH on 24th oct 2015... prof azwadi yg bnyk tlong aku..
memang aku kan bg bunga mawar special kat die...inshaALLAH ....kerana finance FIN3000
kerana subjek tuh buat aku tersedar semua adlah ketentuann ALLAH... thats why kite kne bersyukur
dengan apa yg ada,,apa yg tiada kite terus berdoa n berdoa supaya dpermudhkn sgala urusan hidup dunia akhirat kita.. jangan bersikap bodoh sombong,,tak tahu mintk tnjuk ajar gaiss...jangn kerana malu, kau berdiam dri...okayy gudnyte uollsss ..pesanku...hepy hepy slalu mehhh!!!

cabaran

aku sukakan cabaran
dari cabaran aku boleh tahu kemampuanku
dari situ aku boleh perbaiki
apa yg kurang dan perbaharui yg lebih
inshaALLAH aku bleh lakukan
cabaran baru bermula
untuk melakukan kerja
yang tak pernah aku lakukan sebelum ni
YA ALLAH permudahkan urusanku

kerja kerja

assalamualaikum gang mesti bosan kan asyik dengan kisah cintaku jer...yerlahh sejak tiga tahun aku tulis blog ni semua pasal cinta boring yg amat bukan setakat korang aku lagi lah borang beb. So jom kita cter pasal benda lain plak, hurmm.. actually aku xtw nk cter ape selain kisah cinta sebab aku sekarang tgh tulis novel mengenai jalan hidup aku sendiri. agak2 boleh buat drama tak...alah poyo jer kau asrinur, laku ke masalhnye??? sekarang aku tanam anggur kat umah. Sedang berjinak-jinak dengan busness event. Nak tahu sape...aku join ngn nicky black..(rujuk post yg sebelum ni psal nicky black n sape die tu dlm hdup aku). btw kisah aku dan die dh lme berakhir, aku sekrg fokus pada cari kerja. 
Aku nk kerja nk shopping. pasal kish cinta yg ntah ape2 tuh lantak lah. Tak mati pon kalu xde cinta ni. Aku tak kawen pon xpe lah kot asalkn aku boleh berdikari cari duit sndri.kan kan. Setuju dop... aku sebnrnye dah bosan lah asyik bercinta jer n cinta bgai nk rak lastnye xkawen jugk. rugi masa r…

aku pasrah

aku pasrah
aku redha dengan apa yg berlaku
aku tahu semua ni ada hikmahnya
ditinggalkan
dan digantikan dengan yg lain
namun....
die telah merampas semuanya
sungguh kejam
apa yg akan berlaku kelak
sungguh berat dugaan ini
sanggupkah aku hadapinya
meniti hari-hari mendatang
mungkinkah kebahagiaan
masih wujud dalam hidupku
setelah sekian lama tersimpan
aku pasrah YA ALLAH
jika ini takdirku
jika ini hukum karma
aku pasrah

nicky black

dari tiga bulan
kini tinggal tiga hari
sebelum aku melangkah kluar dr sini
pahit dan manis aku dsini
tentang kita
tentang kerja

nicky,
jangan pernah lupakan kenangan kita
yang pernah terbit bunga-bunga cinta

nicky,
kau pernah berjanji
dan kau jua telah ingkari

nicky,
aku tahu hubungan yg pernh hadir ini
adalah suatu yg mustahil bg kita
hubungan ini salah

nicky,
ketahuilah yg aku pernah sayang
aku pernah cinta
tapi sayang dan cinta itu
sekadar hadir
mengisi kesepian hati ini

nicky,
sayangilah dia isterimu
aku terpaksa undur diri demi dia
aku tak ptot hadir mengisi hatimu

nicky,
perkenalan kita selama tiga bulan
hanya sebuah persinggahan
kita lupa yg kita sudah ada yg terbaik

nicky,
nasihatku...
sayangi dan hargai dia
yg tak pernah tinggalkn mu
susah dan senangmu

nicky,
aku akan cari kebahagiaanku
lupakan segala apa yg berlaku
lupakan aku buat selamanya

nicky,
satu pintaku
kita tetap kawan
tetap boss dan pekerja bawahanmu
dan aku akan mendoakn kebahagiaanmu

nicky,
hubungan kita hanya pe…

calon ke 15

yg ni bajet sikit loaded glerr keta sporty n me myvi jer uolsss he said "hdup i kosong i nk cari kebahagiaan" err boleh prcaya ke sorry to say lahh aku jnis sukar prcye cakap laki nie ni yg ke 15 so ptot lah kan aku xcaye bagi aku lahh kan kata2 laki ni umpama  mencurah air kedaun keladi ntah betul ntah tdak yg ni nme zack kerja medical gases seksanya couple ngn laki ni sebab die 24/7 busy ngn keja die hnye rehat untuk makan hdup hnye kerja n makan keutamaanya kerja n makan aku pon xtw lah jnis keja die tuh huhh tnsion time dating pon asyik ngn keja so how about me raden he said again "i nk u setia ngn i" hurmmm....kkkkkkk

calon ke 14

hye boss
kononnye mahu jd yg ke 14
dan yg terakhir
then u see what happened
sungguh kecewa
kononnye mau bahagia
tp takot
mengakui yg kau tak sanggup dan tak mmpu kan
u are coward
the best statement for u my dear
sorry to say lahh u memang
lelaki coward
dayusss
i xbnci u tp i rse annoying
kbaiiii

perempuan simpanan

andai kita tak bertemu andai kita tak bersama hubungan gila ini takkan berlaku andai aku tak datang sini andai kau bukan disini hubungan terlarang ini takkan terjadi dekat dsayang jauh dibuang mampukah kau sayang dan cinta mampukah aku bahagia bersama drimu mampukah kau bahagi kasih mampukah kita bersama selamanya begini dan terus begini lepaskan driku demi kebahagiaan bersama

awan hitam

"awan-awan menghitam
langit runtuhkan Bumi
saat aku tahu
kenyataan menyakitkan
mengapa semua menangis
padahal ku selalu tersenyum
usap air matamu
aku tak ingin ada kesedihan
burung sampaikan nada pilu
angin terbangkan rasa sedih
jemput bahagia diharinya
berikan dia hidup
Tuhan terserah padamu
aku ikut mahumu Tuhan
ku catat semua ceritaku
dalam harianku..... "

ikhlaskan dirimu

hidup di dunia punya dua pilihan kau pilih untuk bahagia atau sebaliknya yang penting dalam diri hati yang tulus  dan penuh dengan keikhlasan jika ingin bahagia ikhlaskan drimu menerima apa saja yg bakal berlaku walaupon hati kau sakit walaupon hati kau senang terima semua dengan hati yg ikhlas yang penting dalam diri sebuah keikhlasan

janji ALLAH itu pasti

the story of love is hello n gudbye mereka datang dan pergi datang dgn baik pergi buat taik apabila kita dah sayang orang orang dh mcm ni kau rasa?? apa yg aku rasa bahagiakah aku?? kau jwab sendiri
dah terbiasa dsakiti hngga aku biarkan hati ini terus dsakiti biarlahh what u give  u get back janji Allah itu pasti ................................................

RADEN AMZAR

dia....isteri luar biasa
best kan cter tuh
actually aku dah ad calonnya
tapi msalahnye hurmm
aku layan die baik punye
die ada lah skit ciri2 raden amzar aku

okay baik hati
senyum tuh part yg xleh blah
orang tgk cair beb
asal lahh die senyum mcm tuh
stok alim beriman
okay die ad semua tuh
hndsome tak yah cter lah
die memang hndsome lah
janggut sejemput
kalo korang tgk pon cair beb
ad lah skit2 mcm hafiz hamidun
opssss

btw pada suatu hari
berlaku satu kejadian
yg tak dsangka
die dan aku tibe2 menjauh
yg pasti die marahkan aku
aku pon xtw psal ape
biarkan jerlahh ehh

yg pasti aku tahu satu bnde psal die
awat duk usha kat klas haa
haahhaa
mata tuh jaga
bile srh jaga mata
die just said "baik boss"
"menurut arahan mem"
and one more thing about him
"sweet talker"
sangat sweet talker

raden amzar
awak ke
or someone else
ahh tak kisahlahh
yg pasti aku nak cari someone mcm
raden amzar
die punye rmantik n caring hbis

raden amzar please came to me
jagn bazirkan msa da…

air mata kekasih

sayang
ketahuilah aku sangt sayang padamu
tak pernah aku melupakan drimu
yg pernah hadir menemani masa laluku

sayang...
suatu hari kau akan tahu kebenaran cintaku
hanya untkmu
bukan siapa siapa

sayang...
aku terpaksa meninggalknmu
demi keselamatanmu
kebahagiaanmu adalah keutamaanku

sayang...
pergilah dariku
carilah wanita yg lebih baik dariku
wanita yg cantik
yg bisa menjaga drimu

sayang....
aku pernah berjanji
kau akan selamat
kau akan bahagia tanpa diriku
disisimu

seandainya mu tahu
aku terpaksa
terpaksa tinggalkanmu
demi ksih sayagku padamu
tolong jauhi diriku
kernaku sangat sayang padamu
air mata ini takkan mengalir
andai hati ini bukan untkmu
air mata terus mengalir
kerna hatiku sayang padamu
kau cinta terakhir

salam sayang
dari nur kaseh

aku dan dia

mungkinkah diri ini hanya mainan cintamu mungkinkah dirimu hanya mnjadikn aku  boneka sahaja sungguh aku keliru dalam mncari sebuah cinta kau kembali dsaat aku mula melupakan namun jauh dsudut hati ini aku masih menyayangimu
sayang....kasih dan rndu ungkapan ini dh biasa bagimu terungkap saat sebulan kau tinggalkanku mungkin sebulan lagi kau akn begini pergi tanpa berita datang tanpa dijangka
sungguh aku keliru dengan perasaan ini menerima insan yg pernh ku cintai atau kehadiran insan baru yg mungkin memberi  sejuta kebahagiaan kepadaku

the ending of love story "nur kaseh"

kisah ni berlaku masa aku sem 2
universiti malaysia terengganu mnjd saksi
masa tue aku baru jer single
biaselh aku ni single tak lama
sebelum tue aku couple ngn classmate
tapi xde jodoh
dan mungkin slahku jugak

suatu hari aku ad upload gmbr
tukar pic profile la kt fb
sbab dh lme xtkar gmbr
mase tuh aku masih gune fb asrien_nur
then ad lah sorg mamat sngal ni
die slalu komen kat aku punye gmbr

aku pon layan jer lahh
dari satu komen ke komen yg lain
die like gmbr aku
like status aku
tergerak hatiku untk usha fb die jap

oke die pelajar umt
ijazah srjana muda pengurusan maritim
mase tuh die tahun 2 dan aku bru tahun 1
kami chatting dan main2 komen kat gmbr

aku tgk die oke jer
tutur kata yg baik
good looking
handsome tuh boleh lahh
dan satu buat aku tertarik dgn die
die ahli silat
wow thats so amazing

kat situ kami mula berkenalan
dari hati ke hati
dan tbe2 kami buat keputusan untuk couple
dan keputusan kami buat semua org terkejut
asrien nur dah dpt peganti baru
cinta baru

tapi ad someone…

sahabat dan cinta

orang cakap bila dh cinta ni kita jd buta buta hati smpai tak tahu mnilai  yg mne baik dan buruk benar apa orang2 cakp bila dh cinta sahabat dtinggalkan dulu kita bersama sebgai seorg sahabat apabila cinta diagungkan hlang nilai seorng sahabat
pernah tak seorang sahabat itu berfikir adakah cinta itu boleh bahagia tanpa hadirnya seorang sahabat jangan kerana cinta kita kehilangan seorang sahabat
kerna sahabat ada kala suka dan duka nanti bila kau dah purus dgn cinta kau tuh jangan cari balik sahabat yg pernah kau tnggal semua dh terlambat sahabat
septotnya seorng sahabat itu saling memerlukan dia ada dan kau pon ada saling sayang bukan hanya mencari sahabat dikala kau kesedihan apabila ditinggal sang cinta hargai sahabat sebelum kau hilang sahabat..

karok dan shopping boleh hilangkn stress

korang tahu tak
hari ni dsbbkan aku bosan + stress dgn hdup aku ni
aku habiskan duit dgn karok n shoping
gler kan
nak buat mcm mne dh itu hobi aku
bila karok aku lepaskn semuanya
bila shoping aku rse puas aty dapt miliki ape yg aku nak
yess memg mmbazirbut at least bnde yg shoping tu berbaloi
jgn beli bnde yg xseptotnya

tapi jgn pernah lupekan pencipta kau
walaupon xde bahu tempat untuk bersandar
tapi masih ada lantai tempat kau sujud
percaya pada ALLAH
yg mmberikanmu rezeki
tapi jgn lupe untk bersedekah
aku selalu teringt nshat tuan raja
selalu bersedekah
walaupon ad seringgit rajin lah bersedekah

alhamdulillah Hati tenang dan rse damai
walaupon ad msalah
ini tidak mnghalang dari terus senyum
yeaa senyum itu perlu
mula2 mybe senyum terpksa
dari yg terpaksa tulah ko akn ikhlas
baik terus senyum dgn ikhlas kan
dari kau terus berpura-pura

...................................
bersyukur dengan ape yg ada
jangan pernah lupa dgn rzekinya
alhamdulillah....

selamat tahun baru asrien_nur

assalamualaikum guys
korang tahu tak sem ni sem last aku kat umt ni
inshaallah
doakan aku ekk...actually sem ni sngt mncabar la
minggu pertama aku dsni dah jejak PKU
kne virus katanya doktor
siap kne amek darah lagi
pertama kali seumur hdup aku dmm teruk mcm ni

msuk minggu kedua
aku busy dgn gugur tambah kursus tuh
jdual bertindih plok dh
biase lahh ni salah aku
xdpt nk daptkn result yg oke dlu
sekrg terpksa amek finance sem ni
nasib bdan lahh ko asrien_nur

msuk mingu ketiga lain plak cternye
aku dikejutkan dgn berita buruk dari die
aku skali lagi dbuang dari hdupnya
yess....aku kne cerai lagi skali
mungkin bukn jdohku dgn drinya
xpelahh die pon dh nk kawen
redha jer lahh

minggu keempat belum smpai
tp dh nmpak bestnye kehidupan d umt
dgn baucer buku yg blom dpt
oke td p karok
kononnya k release tnsion
ad satu lagi msalah ni
gosip aku dgn classmate
bg kek je pon dh kecoh
rilkes arr kitorg xde ape2
die dh memnag milik awak kakak

jam 2.10am 10hb 3
mata aku msih segar
xdapt nk lupa ape yg…