Posts

Showing posts from June, 2014

wajah kesayangan hamba

Image
nie mama nur...hari ni 21june besday ma,.... comel kan..ma ckp nk bg awet muda amalkn makan kunyit hidup first time try ueww yerkk xsedap lgsung.... kalu korang nk awet muda try ar,  love u mam....muuaahhh
bdk gemok ni en mapem my hero and also my hubby die selalu ckp nur bdk hudoh...okelahh huduh2 pon ad org sayg kan dh setahun hubungan kami pelbgai kenangan tercipta semasa bersme die mnis dan pahit dikongsi bersme satu perkre yg kami pegng jauh mne pon kami berada gaduh mcm mne pon ingt satu jer yang en mapem always sayang kamu ignorekan perangai yg gler2 tuh ingt satu "yg abg sayangkn nur" n abg pilih nur as a wife..... :)
ni plak geng mak lampir kami telah bersme selme 2sem selama persahabatn yg telah terjalin ni bnyk pengajran yg dapt dalm hdup kita dalam pershabtan perlu ada kejujuran dan keihlasan menerima pndagn org lain juga kunci sebuah persahabtan thanks guys selme ni mnjadi insan kesayngn ku korang memang gorgeos gler hope persahbtan ni akn kekal selmenye jumpe …

Asrien Nur @ UMT: cantik luar dan dalam ;)

Asrien Nur @ UMT: cantik luar dan dalam ;): 1) agar wajah selalu segar, berseri-seri dan cantik, cucilah minima 5kali sehari dengan air wudhu. Jangan langsung dikerngkan, biarkan meni...

Asrien Nur @ UMT: nur kaseh

Asrien Nur @ UMT: nur kaseh: hheeee....hari ni ttbe rasa lain mcm. padahal baru jer jumpe bdk gemok nie. die cakap mungkin lepas ni sush da nk jumpe. jumpe time konvo...

nur kaseh

Image
hheeee....hari ni ttbe rasa lain mcm. padahal baru jer jumpe bdk gemok nie. die cakap mungkin lepas ni sush da nk jumpe. jumpe time konvo nanti lahh......hadoii lame tu sayang....die pegi buat LI kat ipoh...terpksa berjauhn dgn bdk gemok nie...nasib lahh jgn awak buat perangai sdh....ingt janji kita tuh....hbis jer semua ni...kita akan kahwin inshaALLAH .....sy percye pada takdir dan jdh ALLAH.seandainya jdh milk kita, jauh mne awak ngn sy, kita akn besme jugak.....so sy xrsau pon...cume satu pesanan sy pada awak dan semua followers nur, bile berjauhn tue jgn lahh curang....jaga diri jaga hati...jaga iman ea sayang....selalu lahh berdoa agar masing2 dapt bersme...inshaALLAH sayg,,,tiada yg mustahil......iloveu forever bdk gemok... ^_^nurkaseh

bukit besar with my gemok

Image
niat dihati kami berdua nur dan kaseh mahu pergi berkayak kat kuala ibai.  sekali sesat dalam taman kuala ibai tuh.  last2 baru nampak ad bnyk kayak tepi sungai nuh. .konar p sana blik lah.  kat tganu ni kalo nk cter kat sini xhbis bnyk sngt tempat mnarik yg pernah aku pergi selama aku tnggal kat tganu nie salah satunya gmbar nie lah nie org tganu pggil bukit besar memanglh nme die bukit besar hahaaaaa :p bukit nie lah yg ad "peliharakanlah terengganu" tue cantik kan tganu  negeri cantik budaya menarik inshaallah orangnya baik2 erkkk baik ke oke baik2 jge hati beb aku kat tganu nie korang nak tahu x penat gler aku nk smpai kat puncak bukit besar ni 10minit masa yg diambil untk smpai ke puncak btw bile dah smpai je puncak rse stress tue hilang penat tu memang lahh penat tp puas hati kot sape xpuas hati setelah penat berjalan untk smpai ats nuh gmbr ni kaseh aku snap heheeee yealhh xjd naik kayak die ajak aku naik bukit besar nie nak naik sngt kan amek kau nur heheeeeeee nmpk…

cantik luar dan dalam ;)

1) agar wajah selalu segar, berseri-seri dan cantik, cucilah minima 5kali sehari dengan air wudhu.
Jangan langsung dikerngkan, biarkan menitis dan kering sendiri. Lalu ambilllah sejadah, berzikir dan berdoa.

2) Untuk menghilangkan stress, perbanyakkan 'olahraga'. Cukup dengan memperbanyakkan solat.
Ketika solat, kita menggerakkan seluruh tubuh. Lalu berzikir dan berdoa.

3) Untuk pelembab, agar awet muda, senyumlah. Tidak hanya dibibir tapi juga dihati. Jangan lupa bisikkan kata kunci "Allahuma Kamma Hassanta Khalqii Fahassin Khuluqii" yg bermaksud (Ya Allah sebagaimana engkau telah memperindah kejadianku, maka perindahkn pula akhlakku) ..yg nie doa tgk cermin.

4) Untuk punya bibir cantik, sebutkanlah kalimah Allah, tidak berbohong atau menyakiti hati orang lain, tidak sombong atau takbur.

5) Agar tubuh langsing, diet yg teratur dgn berpuasa seminggu 2kali, isnin dan khamia. lebih bagus puasa Nabi Daud AS selang satu hari. Makan tue makanlah makanan yg halal, perbanya…

kepada awak_bdk gemok

awak
sebenarnya sy dah xde air mata nk tangisi semua ni
kadang2 awak buat saya rse betol2 dhargai
kadang2 saya rse awak lngsung xsaygkn saya
awak,
ketahuilah saya xharapkn ape2 dari awak
ckup lah awak bahagia
berjanjilah awak akan sentiasa bahagia
bersme org2 dsekeliling awak
saya mungkin xdapt menjaga awak
dgn sebaik mungkin
saya akui saya punya banyak kekurangan
awak,
walaupon saya ni kadang2 tolol
tapi sy benar2 sayangkn awak
sy langsung xharapkn awak sayg balik kat saya
dulu awak ucap sayang n cinta pd saya
tapi akhir2 ni saya dah xdengar awak sebut semua tue
mungkin awak terlalu busy
atau sy mungkin perlu fham situasi awak
awak.
ketahuilah yg saya xpernah tinggalkn awak
saya akn ada disaat susah dan senang
kadang2 sy rsa saya kesunyian sangt
walaupon rmai yg syg saya
tapi hakikatnye sy xrse kasih sayg dr awak
awak,
awak berhak cari perempuan yg lebih cantik
lebih baik lebh segalanya dari saya
saya ikhlaskn
saya xhalang pon awak
masa awak ckp awak nk kahwin 4
sy bg jer
sebab andai…